2018 ősz, NB3 Nyugati csoport, értékelés. THSE-Szabadkikötő

Fotó: Facebook/THSE-Szabadkikötő

9. THSE-Szabadkikötő
16 6 3 7 23-30 21
Otthon: 9 3 2 4 12-17 11
Vendég: 7 3 1 3 11-13 10

Az elmúlt bajnoki évben a Tintahalak a legrosszabb 13. helyezettként végeztek, de visszalépések miatt az NB3-ban folytathatták.

Ajkán kezdték a pontvadászatot, ahol rögvest beleszaladtak egy kiadós vereségbe (7-1).

A második fordulóban szintén egy erős csapat volt az ellenfelük. Sikerült a vendég érdiek dolgát megnehezíteni, de a pontszerzés nem jött össze (1-2), de már túl voltak a két legnehezebb ellenfelen.

Hazai pályán a Pénzügyőr következett. A Halak szerezték meg a vezetést, de végül döntetlen lett (1-1).

Idegenben sem kellett kimozdulniuk Csepelről. Sokáig nem esett gól a komoly múlttal rendelkező ellenfél ellen, de mégis vereséget szenvedtek (1-0).

A Puskás akadémistái komoly csapást mértek a hazaiakra (1-6). 5 forduló után 1 ponttal az utolsó helyen álltak. A csapat irányítását korábbi játékosuk, Németh Gábor vette át, ami nem várt fordulatot eredményezett.

Már a következő fordulóban csak egy hajszál hiányzott hozzá, hogy nyerjenek a BKV-pályán, a 92. percben egyenlítettek a közlekedésiek, de az idegenbeli döntetlennek is volt értéke, mert ezzel megduplázták pontszámukat.

A Pápa elleni hazai meccsen viszont már kegyes volt hozzájuk a sors, a 93. percben egyenlíteni tudtak. Wágner Richárd két gólt szerzett ezen a mérkőzésen.

Andráshidán még vereséget szenvedtek (2-0), de a hátralévő 8 meccsből hatot megnyertek!!! Elképesztő!

A 9. fordulóban, hazai pályán a Nagykanizsa ellen szerezték meg első bajnoki győzelmüket (2-1), és elmozdultak az utolsó helyről. Aztán Ménfőcsanakon is diadalmaskodtak (0-2).

A megtáltosodott csapat a Sárvárt (1-0), majd Óbudán a Kerületet is legyőzte (1-2). Zsinórban négy győzelem!

A Komárom ugyan véget vetett a sorozatnak (0-1), de a Halak folytatták a jó szereplést. Négy gólt rúgtak Dunaharasztiban (0-4), majd hazai pályán legyőzték a MOL Vidi tartalékjait (1-0).

Az Ajkát fogadva csak egy hajszál választotta el őket az óriási bravúrtól. 2-0-ra is vezettek már, a fordulatos meccsen úgy tűnt, hogy pontot szereznek a bajnokesélyes ellen, de a vendégek a 92. percben rúgott góllal végül nyerni tudtak.

A csapat legeredményesebb játékosa a hatgólos Wágner Richárd. A Tintahalak csapta ezen az őszön sokat tett azért, hogy a következő bajnoki évben is az NB3-ban folytathassák, hiszen a biztos bennmaradáshoz szükséges 8-10 pont megszerzése egyáltalán nem tűnik kivitelezhetetlennek. Sőt amennyiben úgy folytatják ahogy az őszi szezon második felében, akkor magasabb célok kitűzése is szóba jöhet.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply