2018 ősz, NB3 Nyugati csoport, értékelés. Sárvár FC

Fotó: www.vaol.hu

10. Sárvár FC
16 4 8 4 13-11 20
Otthon: 8 3 4 1 7-4 13
Vendég: 8 1 4 3 6-7 7

A sárváriak 1 év után jutottak vissza az NB3-ba. A nyáron megerősítették a csapatot. Érkezett: Graszl Károly, Németh Erik, Skriba Máté és Fider Ádám. Nem kezdték jól a bajnokságot. Bojan Lazics a 7. forduló után vette át az irányítást, és az azt követő 9 bajnoki alatt mindössze 4 gólt kaptak. Összességében a 16 fordulót tekintve az Ajka után a második legkevesebbet a mezőnyben.

Budapesten a BKV ellen kezdtek, ahol bár nem tudták megtartani előnyüket, de a döntetlen sem számított rossz eredménynek (1-1).

Hazai pályán gól nélkül zártak az Andráshida ellen (0-0), majd kikaptak Ménfőcsanakon, bár náluk volt az előny (2-1).

Újabb hazai meccs, újból gólmentesen. Ezúttal a Kerület ellen (0-0).

Dunaharasztiban sem zörrent meg egyik oldalon sem a háló (0-0).

Sima vereséget szenvedtek Sárváron az éllovas Ajkától (1-3), csak a szépítésre futotta erejükből.

Ezt követően Pasaréten, egy 87. percben esett góllal a Pénzügyőr is legyőzte őket (1-0). A sárváriak a második félidőben kifejezetten jól játszottak, sok helyzetet alakítottak ki, de 7 fordulót követően nyeretlenül az utolsó helyen álltak a tabellán. Kovács Lászlót Bojan Lazics váltotta a kispadon.

Lazics győzelemmel mutatkozott be Sárváron. Éppen korábbi klubja, a Puskás Akadémia II. volt a szenvedő fél (1-0).

Pápán is gólmentesek voltak hátul, igaz elöl is (0-0), de a megszerzett pont, mindenképpen értékes.

A Nagykanizsát fogadva is jól zártak hátul, és végre sikerült 1-nél többször a hálóba találni (3-0).

Egy rosszul sikerült budapesti kiránduláson alulmaradtak a Tintahalak ellen (1-0), ez volt Laziccsal az egyetlen bajnoki vereség.

Bravúrgyőzelmet arattak a jó formában lévő Komárom otthonában (1-3), majd két 1-1-re végződött mérkőzés következett, előbb a Vidit fogadva, majd Érden.

Otthon játszották az év utolsó 2 bajnokiját. A Csepel ellen (1-0), a BKV-val (0-0) lett az eredmény. A megszerzett 4 pont azt jelentette, hogy elkerültek a közvetlen kieső zónából.

A mezőnyben a Sárvár lőtte a legkevesebb gólt, 13-at. A csapatból Horváth András, Koronczai Roland és Skriba Máté a legeredményesebb játékos, egyaránt 3 gólt szereztek.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply