2018 ősz, NB3 Nyugati csoport, értékelés. Puskás Akadémia FC II.


Fotó: Puskás Akadémia FC

6. Puskás Akadémia FC
16 5 7 4 28-23 22

Otthon: 8 3 4 1 15-13 13
Vendég: 8 2 3 3 13-10  9

Új edzővel, Visinka Edével, és abszolút fiatal kerettel vágott neki a mostani bajnokságnak a Puskás Akadémia FC második csapata.

Óbudán a III. KER. TVE ellen kezdték a pontvadászatot, és kétgólos hátrányból sikerült pontot rabolniuk (2-2).

Felcsúton a Dunaharasztival (1-1), majd Ajkán is döntetlent játszottak (0-0). Az utóbbi meccs eredménye különösen értékesnek mondható, hiszen rajtuk kívül csak a Vidi II-nek sikerült pontot szereznie az Ajka ellen!

Három döntetlent követően, a második félidőben mutatott jó játékuknak köszönhetően legyőzték a Pénzügyőrt Felcsúton (2-0), majd Csepelre látogattak, ahol valósággal kiütötték a Tintahalakat (1-6). A győzelemnek köszönhetően feljöttek az ötödik helyre.

A 6. és 7. fordulóban egyaránt döntetlent játszottak, előbb Pápán (1-1), majd hazai pályán a Nagykanizsa ellen (3-3).

A 8. fordulóban, Sárváron szenvedték el első vereségüket (1-0), majd ezt gyorsan egymás után kettő is követte, Felcsúton a Komárom ellen (0-2), Fehérváron pedig (2-1). 10 fordulót követően a 10. helyen álltak.

A következő héten az Érdet fogadták és a 90. percben még győzelemre álltak, de végül be kellett érniük 1 ponttal (3-3). Csepelen is 3 gólt kaptak, de csak kettővel tudtak erre válaszolni (3-2). Az ősz végén remek hajrába kezdtek, az utolsó 4 meccsből összesen 10 pontot szereztek. Előbb a BKV-t verték hazai pályán (2-1), majd Andráshidáról hoztak el három pontot (0-1), aztán a Csanakot verték otthon (2-1). A Kerület elleni tavaszról előre hozott mérkőzés ismét 2-2-es eredménnyel zárult.

Amúgy azzal kellett volna, hogy kezdjem, hogy a tartalékcsapatoknál a bajnokságban elért eredmény, nyugodtan kijelenthető, hogy másodlagos, mert elsősorban az számít, hogy hány és milyen minőségű játékost tudnak magasabb osztályba feladni. Bár vannak kivételek, de a legjobbak a bajnokság végén nagy valószínűség szerint az NB2-es Csákvárhoz kerülnek majd, s ha ott is bizonyítani tudnak, akkor már jöhet az NB1. Többen a csapatból korosztályos válogatottak, talán lesz olyan közöttük, aki felnőttként is magára öltheti majd a címeres mezt.

A Puskás Akadémia FC II. legjobb góllövője a 17 éves Skribek Alen volt, 8 alkalommal is az ellenfelek hálójába talált. Valószínű, hogy hallani fogunk még erről a fiatal labdarúgóról, mindenesetre nagyon sok sikert kívánunk neki!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply