2018 ősz, NB3 Nyugati csoport, értékelés. Pápai Perutz FC

Fotó: Facebook/Pápai Perutz FC

5. Pápai Perutz FC 
16 6 7 3 31-22 25

Otthon: 8 4 3 1 19-10 15
Vendég: 8 2 4 2 12-12 10

Újoncként a 7. helyen zárták az előző szezont.
Marton Miklós vezetőedző szerződése lejárt (3 évig állt a csapat élén) és a vezetők nem hosszabbították meg. Utódja Rozmán László az ajkai utánpótlástól érkezett, de volt a felnőtt gárda edzője is.
Többen távoztak a csapattól, az érkezők között találjuk Havasit, Vallejost, Fülekit, Szabót, Dóczit, Nagy Tamást.
A nyitányon Győrbe utaztak az újonc Ménfőcsanakhoz és ponttal tértek haza (0-0).
A III. Kerületet hazai pályán gól gazdag mérkőzésen legyőzték (5-2), Dunaharasztiban újabb döntetlen értek el (1-1).
Következett Pápán az Ajka elleni megyei rangadó, ahol a vége előtt nagyot hibáztak és vereséget szenvedtek (1-2).
Pasarétről pontot raboltak a Pénzügyőr ellen (0-0), hazai pályán nem tudták legyőzni a Puskás II-t (1-1), mint ahogy idegenben a THSE-t sem (2-2). A sok döntetlen miatt csak a 10. helyen álltak. Leigazolták a rutinos Ivancsicst, aki Nagykanizsán góllal mutatkozott be és sikerült nyerniük (2-0).


A Sárvár ellen újra csak döntetlent értek el Pápán (0-0), Komáromban az újonctól kikaptak (1-4), a Mol Vidi II ellen javítottak hazai környezetben (3-0).
A bajnokság hajrájában az élmezőnybe tartozó Érd gárdájához utaztak ahol vereséget szenvedtek (0-3) és továbbra is a középmezőnyben tartózkodtak.
Jött a Csepel elleni hazai mérkőzés győzelemmel (4-1), majd a BKV elleni idegenbeli mérkőzésen féltucat gólt szerezve nyertek (6-2).
A jó sorozat nem szakadt meg az Andráshida ellen, sorozatban harmadszor győztesen hagyták el a pápai stadiont (2-1).
A tavaszról előrehozott fordulóban a Ménfőcsanak ellen zárták a szezont a Várkerti úti pályán, hátrányból sikerült egyenlíteniük a hajrában (3-3).
A házi gólkirály Szabó Zsolt lett 9 góllal.
A szezon első felében a sok döntetlen miatt nem tudtak szorosan tapadni az élmezőnyre, de az utolsó négy mérkőzésen megtalálták góllövő cipőjüket és jól hajrázva az 5. helyre értek. 5 pont a hátrányuk a 3. helytől, ami nem elérhetetlen, de a középmezőnybe is visszacsúszhatnak tavasszal.

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply