2018 ősz, NB3 Nyugati csoport, értékelés. III. KER. TVE

Fotó: III. KER. TVE

4.III. KER. TVE 16 7 5 4 29-30 26

Otthon: 8 2 3 3 13-18 9
Vendég: 8 5 2 1 16-12 17

A bajnokság kezdete előtt a Kerületnél nem titkoltan az volt a cél, hogy 1-2 éven belül feljussanak a másodosztályba, ennek érdekében Buzsáky Ákos személyében egy fiatal, ambiciózus, és külföldi tapasztalatokkal rendelkező edzőt hoztak a csapat mellé. A feljutás ebben a bajnoki évben szinte biztos, hogy nem jön össze, mert 18 pont a lemaradás az éllovas Ajkához képest.

A statisztikát megnézve, érdekes, hogy negatív gólkülönbséggel állnak a 4. helyen, és az is meghökkentő, hogy közel dupla annyi pontot szereztek idegenben, mint hazai pályán.

A Puskás Akadémia második csapata ellen kezdték a bajnokságot. Ezt a meccset a helyszínen láttam Óbudán. Az első félidőben a Kerület játékosai ellenfelük fölé nőttek, és kétgólos előnyre tettek szert, de a szinte már megnyert meccsből végül csak 1 pontot tudtak kihozni (2-2).

Ezután 5 gólt kapva, Pápán beleszaladtak egy kiadós vereségbe (5-2), de a folytatás még szörnyűbb lett. Hazai pályán az újonc Nagykanizsa ellen szintén kaptak egy ötöst, emellett 3 játékosukat kiállították (0-5). Ekkor több fórumon is arról lehetett olvasni, hogy a szurkolók egy része Buzsáky Ákosban látja a rossz szereplés okát, de a vezetőség kitartott mellette.

Egy nagy utazás következett Sárvárra, és bár csak 1 pontot vihettek haza, de végre nem kaptak gólt (0-0).

Az 5. fordulóban a Komáromot fogadták Óbudán és megint csak 1 pontot tudtak kihozni egy látszólag már megnyert meccsből. A vendégek a 88. percben egyenlítettek (1-1). A Kerület ekkor a 14., vagyis kieső helyen állt a tabellán, de jött a fordulat. Fehérváron a 86. percben még a Vidi II. vezetett 2-1-re, de sikerült fordítani Fazekas Géza és Gyepes Gábor góljaival. A következő fordulóban az Érdet fogadták, és most is az övék volt a végszó, a 90. percben Sóron Tibor góljával egyenlítettek (3-3). Egy négymeccses győzelmi sorozat következett. Sikerrel zárták a csepeli rangadót (0-2), majd egy másik budapesti csapat, a BKV ellen is nyerni tudtak (3-2). Andráshidáról is jókedvvel tértek haza (2-3), majd Óbudán verték a Ménfőcsanakot (3-1) és feljöttek a 3. helyre. Úgy tűnt, hogy sínen vagy a csapat, de nagy meglepetésre alulmaradtak hazai pályán a Tintahalak ellen (1-2). Folytatódott viszont az idegenbeli sikersorozat, hiszen Dunaharasztiról is 3 ponttal tértek haza. Ezt követően az éllovas Ajkát látták vendégül. Sokáig jól tartották magukat, de vereség lett a vége (0-2). Pasaréten korán döntésre vitték a dolgot, és a Budai Rangadón övék lett a győzelem (1-2). 

A tavaszról előre hozott meccsen, döntetlent értek el Felcsúton (2-2).

A csapat leggólerősebb játékosa Sóron Tibor volt, 8 találattal.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply