2018 ősz, NB3 Nyugati csoport, értékelés. FC Nagykanizsa

Fotó: Facebook/Football Club Nagykanizsa

7.  FC Nagykanizsa
16 6 3 7 26-25 21
Otthon: 8 3 2 3 11-10 11
Vendég: 8 3 1 4 15-15 10

Zala megye bajnokaként osztályozóra kényszerültek, de sikerrel vették az akadályt. Keszei Ferenc csapatát, a Nagyatádot győzték le oda-vissza (5-0, 2-0) és jutottak fel az NB3-ba. A siker után távozott Gombos Zsolt vezetőedző. Az egykori válogatott csatár Mészáros Ferenc érkezett helyére, de a szóban megkötött megállapodást nem követte írásos, így végül a kanizsai születésű Barna Lászlóra esett a választás, aki Kaposvárról érkezett. Majd egy csapatra való játékos távozott. Az érkezők listáján: Vittman, Major, Horváth M., Borsi, Béli, Pál, Szőke, Kondor, Szabó Á., Vlasics szerepelt.
Zalai megyei rangadóval kezdték a szezont, az Andráshida otthonából elhozták a három pontot (1-0) a nyáron onnan érkező Major góljával.
Nagy várakozás előzte meg a hazai Ménfőcsanak elleni mérkőzést. NB-s felnőtt mérkőzést legutóbb 2013-ban láthattak az Olajbányász pályán a nézők. Akkor a Nagykanizsai TE 1866 szerepelt az NB3 Bakony csoportjában a 2012/13-as szezonban, de a bajnokság végén kiesett.
A Csanak elrontotta az ünnepet, taktikus játékkal győzedelmeskedett (1-3).
Következett a III. Kerület elleni mérkőzés Óbudán, ahol egy parázs hangulatú mérkőzésen kiütéses győzelemmel távoztak (5-0).
Hazai pályán a DMTK-t legyőzték (4-2) és újoncként a 3. helyen álltak.
Következett Ajkán a rangadó, amelyet a hajrában elbuktak (2-5).
A Pénzügyőrt Vittman két góljával verték (2-0).


Felcsúton döntetlent értek el egy gól gazdag mérkőzésen (3-3).
A 8. fordulóban a Pápa elvitte a három pontot Kanizsáról (0-2) és a két következő idegenbeli kiruccanást is pont nélkül zárták. Előbb a THSE-től kaptak ki (1-2), majd a Sárvártól (0-3) és visszaestek a 8. helyre.
A Komárom ellen sem sikerült győzniük az Olajbányász Stadionban (1-1), de egy héttel később Székesfehérváron a Mol Vidi II. ellen már igen (3-1). Az Érd látogatása alkalmával Vlasics súlyos sérülést szenvedett, a vendégek elvitték a három pontot (0-1) a paprikássá vált találkozón.
Csepelen újabb vereség (0-1) és visszacsúsztak a 10. helyre. Jött a 15. forduló és több mint két hónap után tudtak nyerni hazai pályán a BKV ellen (2-0). Az őszt a tavaszról előrehozott Andráshida elleni mérkőzéssel zárták Nagykanizsán döntetlennel (1-1) és a 7.helyen állnak.
A házi gólkirály Vittman Ádám lett 7 góllal. A nyári szünetben több új játékost kellett beépíteni a csapatba, de újoncként meglepték a mezőnyt a bajnokság elején, gólratörően futballoztak ,elkényeztették közönségüket. A későbbiekben visszaesett teljesítményük ,hullámzó teljesítményt nyújtottak, több nem várt vereséggel. Ha tavasszal kiegyensúlyozottabban tudnak szerepelni, főleg hazai környezetben, előre léphetnek a tabellán. Újoncként mindenesetre nem vallottak szégyent.

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply