NB3-as helyzetkép két fordulóval a bajnokság vége előtt (Közép csoport)

Ősszel a Szentlőrinc nyert a Szeged-Grosics gyulai otthonában. Fotó: Gyula TV

A Közép csoportban kétszereplős a bajnoki címért folyó verseny.

Egyszerű a képlet, ha a hátralévő 2 meccséből a Szeged-Grosics legalább 2 pontot szerez, akkor bajnok. Vasárnap SZEOL – Szeged-Grosics helyi rangadót rendeznek. Abban mindenki biztos lehet, hogy a SZEOL nem fog asszisztálni a Szeged-Grosics bajnoki címéhez. Igazi presztízsmeccs várható, így egyáltalán nem lenne meglepetés, ha az utolsó fordulóra maradna a döntés a bajnoki cím sorsáról. Jövő héten amúgy a Honvéd-MFA II. csapatát fogadják majd a gyulai szegediek :-).

Nem lehet azt mondani, hogy a Szentlőrincnek könnyebb lenne a hátralévő két meccse, hiszen vasárnap az Iváncsát látja vendégül, majd a következő fordulóban Dabason lesz jelenése. Azért még mindig maradt egy kis esélye a lőrincieknek a bajnoki címre.

Nézzük akkor a hátsó régiót! A Makó és a Hódmezővásárhely már kiesett. Matematikailag az Iváncsa, a Kecskemét, Taksony és a Kozármisleny is lecsúszhat még a 13. helyre, de az Iváncsa, a Kecskemét és a Taksony olyan magas pontszámmal rendelkezik, hogy a három csoportot összevetve már egyikük sem végezhet legrosszabb 13. helyezettként. Sőt ha jól megnézzük, akkor a Kozármisleny sem (a Keleti csoportban ugyanis lesz még egy Tállya – DVTK II. meccs).

Így hát a kiesési történet is kétszereplős.

Ha a Szekszárd a hátralévő két találkozóján: Kecskemét (otthon), Hódmezővásárhely (idegenben), legalább 2 pontot szerez, akkor tuti, hogy bennmarad. Ha ez nem jön össze, akkor viszont létezhet olyan forgatókönyv, hogy búcsúznia kell a 3. osztálytól…

Például, ha a Paks II. csapata, amennyiben mindkét hátralévő meccsét: RKSK (idegenben), Taksony (otthon) megnyeri, még meg is előzheti.

Az is könnyen elképzelhető, hogy 1 fordulóval a vége előtt már minden fontosabb kérdés eldől a csoportban.

Be the first to comment

Leave a Reply