2018 ősz, NB3 Közép csoport, értékelés. Taksony SE

Fotó: Facebook/ Taksony SE

7. Taksony SE

16 7 3 6 19-18 24
Otthon: 8 4 1 3 11-8 13
Vendég: 8 3 2 3 8-10 11

Szabados Tamás csapata Pest megye bajnokaként újonc a Közép csoportban. A nyáron elég sok új játékos érkezett a taksonyiakhoz, de ezzel együtt arra lehetett számítani, hogy majd valahol nagyon hátul lesznek a tabellán és a kiesés elkerüléséért fognak harcolni. Ezzel szemben a téli szünetig sikerült annyi pontot szerezniük, hogy most már csak nagyon kevés kell a biztos bennmaradáshoz, így akár magasabbra is rakhatják a lécet.

Kecskeméten debütáltak az NB3-ban, és csak néhány perc hiányzott ahhoz, hogy nem sikerült nyerniük. Farkas Ádám góljára Vladul Stefan a 86. percben válaszolt (1-1).

Jól sikerült az első hazai meccs, hiszen legyőzték a Hódmezővásárhelyt (2-1).

Kozármislenyben is csak néhány perc hiányzott a sikerhez, de a megszerzett 1 pont is bravúrnak tekinthető (1-1).

Otthon a Dunaújvárost fogadva szenvedték el első vereségüket (0-1).

Az ősz folyamán ha ki is kaptak, maximum csak 1 gólos különbséggel, kivétel volt ez alól  a Szeged-Grosics Akadémia elleni idegenbeli  meccs, ahol négyszer találtak a kapujukba (4-0).

Ezt két siker követte, előbb legyőzték az Iváncsa együttesét, Namquita Roland két gólt szerzett (3-1), majd Farkas Ádám 93.percben lőtt góljával Szegedről (SZEOL) is begyűjtötték a 3 pontot (0-1).

Nem bírtak a Honvéd tartalékokkal, akik győzelemmel távoztak Taksonyból (1-2), de Makón viszont ők nyertek, ugyanilyen különbséggel (1-2).

A Pécs elleni hazai meccsen már sokadik alkalommal az utolsó percekben kaptak gólt (0-1).

Ezt követően Szekszárdra utaztak, és egymás után harmadszor nyertek idegenben (0-2), de aztán viszont hazai pályán az RKSK ellen már csak döntetlenre futotta (1-1).

Két idegenbeli vereség következett, bár mindkét alkalommal helyt álltak a tabellán előrébb álló együttes ellen. Szentlőrincen (2-1), aztán pedig Dabason (1-0).

Az idei évet két hazai győzelemmel fejezték be, Paksi FC II. (2-1), majd a tavaszról előrehozott fordulóban a Kecskemét ellen (2-0), s így feljöttek a 7. helyre.

A csapat legeredményesebb játékosa Namquita Roland volt, 9 góllal.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply