2018 ősz, NB3 Közép csoport, értékelés. Szentlőrinc SE

Fotó: http://www.szentlorincse.hu

 

1. Szentlőrinc SE 16 12 0 4 28-11 36

Otthon: 9 6 0 3 18-9 18
Vendég: 7 6 0 1 10-2 18

Ha a bajnokság megkezdése előtt megkérdezi valaki, hogy mely csapatokat tartom a Közép csoportból bajnokesélyesnek, akkor a Szentlőrinc nevét biztos, hogy nem említettem volna.

Nem is úgy indult. Kezdésként 2-0-ra kikaptak a SZEOL-tól Szegeden, ami akkor papírforma eredménynek számított, majd hazai pályán a paksiak tartalékcsapata ellen is vereséget szenvedtek (0-1). Ezek nem sok jóval kecsegtettek, pedig egy 12 meccses!!! győzelmi sorozat következett. A 3. fordulóban Hampuk Ádám góljaival 2-1-re legyőzték a Honvéd második csapatát, majd szintén Hampuk révén bezsebelték a 3 pontot Kecskeméten (0-1). Ezt követően remek második félidei játékkal 4-0-ra verték Lőrincen a Makó együttesét. Ez volt egyébként a legnagyobb különbségű győzelmük. A 6. fordulóban Hódmezővásárhelyen is érintetlen maradt a hálójuk, ezzel szemben ők 3 gólt lőttek (0-3) és már a 4. helyen álltak a tabellán.

Két Baranya megyei rangadó következett. A Pécs ellen otthon (3-1), majd Mislenyben is nyertek (0-1).

Videó: TV8 Sport. A mérkőzésről készült összefoglalót a Fürge Nyuszi Focivilág támogatásával láthatják! 

Turi Zsolték hazai pályán, több mint 1 félidőt emberhátrányban játszva, 2-0-ra legyőzték a Szekszárdot és átvették a tabellán az első helyet. Úgy vélem, hogy ez a siker hatalmas lökést adott a csapatnak. Megnyerték a rangadóvá vált dunaújvárosi meccset (0-1), majd az RKSK együttesét verték hazai pályán 3-0-ra. A következő fordulóban a Szeged-Grosics otthonába látogattak, szinte mindenki arra számított, hogy véget ér a csodás sorozat, de egy újabb bravúr következett, talán a legnagyobb (0-1). Ekkor úgy tűnt, hogy nincs aki megállítsa őket. A Baranyai megyei együttes Sili Luka góljaival 2-1-ra nyert otthon a Taksony ellen, majd egy újabb nagyszerű siker következett, hiszen a lőrinciek Iváncsán is rúgtak egy hármast (0-3). Ekkor már 9 pont előnnyel vezették a tabellát. Idei utolsó 2 meccsükön viszont tettek róla, hogy ne fulladjon unalomba a tavaszi idény a bajnoki cím tekintetében, pedig mindkét találkozót hazai pályán játszhatták. Vereséget szenvedtek a Dabastól (0-2), majd az ősszel már másodszor a SZEOL-tól is (2-3).

Összességében 28 alkalommal találtak az ellenfelek hálójába, ebből 8-8 alkalommal Hampuk Ádám és Sili Luka.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply