2018 ősz, NB3 Közép csoport, értékelés. Szeged-Grosics Akadémia

Fotó: szeged-grosicsakademia.hu

2. Szeged-Grosics Akadémia

16 10 3 3 31-11 33

Otthon: 8 4 1 3 16-6 13
Vendég:8 6 2 0 15-5 20

Az előző szezonban kiesett a csapat az NB2-ből, Goran Kopunovics edző távozott, míg Őze Tibor aki hivatalosan a vezetőedző volt az utánpótlásba tért vissza. Adem Kapic sportigazgató Popovits Pált nevezte ki a csapat élére. A keret gerince együtt maradt, Máté Jánost sikerült Csákvárról leigazolni, aki az ősz végére 13 gólt szerzett és vezeti a góllövőlistát. A Szeged-Csanádi Egyházmegye tulajdonában lévő klub célja egyértelmű: azonnali visszajutás, ehhez minden feltétel adott a Gyulán játszó csapatnak.
Az első fordulóban a Makót fogadták és nyertek (4-1), majd Pécsre utaztak ahonnan elhozták a három pontot (2-1).

 

Az első vereséget hazai pályán a Szekszárdtól szenvedték el (0-1), majd Budapesten javítottak az RKSK ellen (1-0). Az újonc Taksony vereséggel távozott (4-0), vendégként Dabason nyertek (2-0), majd két döntetlen jött, otthon a Paks II ellen (1-1), majd Kecskeméten (3-3) ahol egy megnyert mérkőzés csúszott ki a kezükből.
A HFC-t kiütötték Gyulán (5-0) Máté 4 gólt szerzett.
Kozármislenyben is nyerni tudtak (3-0), majd a DPASE elleni rangadón is (1-0) hazai környezetben, de a Szentlőrinc elleni csatát elveszítették szintén vendéglátóként.(0-1).
Következett az Iváncsa elleni idegenbeli mérkőzés, ami döntetlennel végződött (0-0) és hat pontra nőtt a Szentlőrinc előnye.
Popovits Pállal szerződést bontottak, a portugál Joao Janeirot nevezték ki vezetőedzőnek, aki a rivális SZEOL ellen debütált, sikertelenül. Hazai pályán vereséget szenvedtek (1-2), így már kilenc pont volt a hátrányuk.
Két idegenbeli sikerrel zárták az őszt Bp. Honvéd-MFA ellen (2-0), majd Makón (2-1), így három pont a hátrányuk a Szentlőrinc mögött, amely a két utolsó mérkőzést elveszítette.
Jól látszik, hogy az együttes idegenben mennyivel jobban szerepel mint hazai pályán, ahol a vendégek beállnak védekezni és kontrákra építenek, míg a szegediek nem tudták sok esetben feltörni a védelmet.
Tavasszal a hírek szerint átadják a Szegedi Ifjúsági Centrumot, ahová hazaköltözik a csapat és kiváló körölmények állnak majd rendelkezésre, így továbbra is csak a feljutás lehet elfogadható. A másik szegedi egyesület a SZEOL SC közvetlenül mögöttük helyezkedik el a tabellán, egy pont különbséggel.

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply