2018 ősz, NB3 Közép csoport, értékelés. PMFC

Fotó: Kurdi József/pmfc.hu

10. PMFC 16 4 7 5 14-18 19

Otthon: 8 1 5 2 6-9 8
Vendég: 8 3 2 3 8-9 11

A PMFC az előző szezont a 2. helyen zárta.
Bizonytalanságot szült a nyári szünet a klubnál. A kiemelkedően magas anyagi befektetés ellenére elmaradtak a várakozástól, nem jutottak fel az NB2-be, így a támogatók kihátráltak. A játékosok távozhattak, június végén nem volt se csapat, se pénz a következő szezonra.
Márton Gábor vezetőedző szerződését két héttel a bajnoki rajt előtt felmondta a PSN Zrt., így Kulcsár Árpádot a PMFC Akadémia igazgatóját kérték fel a szakmai stáb kialakítására.
Sárai György szakmai igazgatóra esett a választás, nem sok ideje maradt kialakítani a keretet. Koller Krisztián maradt, így a rutinos játékosra nagy feladat hárult a pályán. Stabilizálódott a pénzügyi háttér, de jóval szerényebb összeg állt rendelkezésre az új szezonra. Célként a bennmaradást tűzték ki.
Dunaújvárosban kezdték a szezont, becsületesen helytálltak, igaz pontot nem sikerült szerezniük (0-1), mint ahogy a Szeged-Grosics ellen sem Pécsett zárt kapuk mögött (1-2).
Iváncsán nagy meglepetésre az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyerni tudtak (2-1).
Három döntetlen következett egymás után a folytatásban. Mecsekalján a SZEOL ellen (0-0), Csepelen a Honvéd II. ellen (2-2) és a Makó ellen újra hazai pályán (0-0).
Jött két idegenbeli mérkőzés, előbb Szentlőrincen szenvedtek vereséget (1-3), majd Szekszárdon (0-1).
A 10. fordulóban otthonukból az RKSK is elvitte a három pontot (1-4), kiesőhelyre kerültek. Sárai György felajánlotta lemondását, amit a klub vezetői elfogadtak.
A Taksony ellen így Kulcsár Árpád és Szabados József készítette fel a gárdát. Dunaharasztiban sikerült nyerniük (1-0).


Jött a Dabas elleni mérkőzés, ahol már az új vezetőedző Vas László ült a kispadon, megbízása az őszi szezon végéig szólt. Döntetlennel mutatkozott be saját közönségük előtt (1-1).
A folytatásban Paksról ponttal távoztak (0-0), az újonc KTE ellen megint nem sikerült nyerniük Baranyában (2-2), viszont Hódmezővásárhelyről elhozták a három pontot (2-1).
Jött a pécsi rangadó a Kozármisleny ellen és az egyetlen hazai győzelmüket megszerezték az őszi idényben (1-0).
A tavaszról előrehozott fordulóban a DPASE ellen szintén hazai pályán döntetlenre végeztek (0-0), így a 10. helyen telelnek.
A házi gólkirály Kálmán Szilárd 4 góllal.
A rajt előtt pár nappal alakult ki a keret, ráadásul a csoport erősebb gárdái ellen kezdték a bajnokságot. Sokan féltették őket a nagyarányú vereségektől, de ez nem következett be. A 7-9. forduló közötti három vereséggel viszont kiesőhelyen álltak, ami Sárai György vezetőedzői állásába került. Az ősz hátralévő mérkőzésein nem szenvedtek vereséget, három győzelem, négy döntetlen a mérlegük. Hazai pályán szerényen szerepeltek, egy győzelmet arattak csupán és mindösszesen hat gólt tudtak szerezni.
A nehézségek ellenére dicséret illeti a gárdát, jól küzdöttek. Nem nyugodhatnak viszont meg, erős a csoport mezőnye, nagy küzdelem várható a hátsó régióban is. Vas László folytatja a munkát a csapattal, miután ígéretet kapott a klub vezetésétől hogy van cél, van jövőkép.

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply