2018 ősz, NB3 Közép csoport, értékelés. Iváncsa KSE

Fotó: Facebook/Luca Varga


9. Iváncsa KSE 16 5 4 7 21-22 19 
Otthon: 8 3 2 3 14-12 11
Vendég: 8 2 2 4 7-10 8

Újoncként, első NB-s idényükben, fennállásuk legjobb eredményét érték el, bronzérmet szereztek az előző szezon végén, Domján Attila vezetésével.
A nyári szünetben a meghatározó játékosok közül Imrik meglepetésre távozni kényszerült.
Az érkezők között találjuk Szántót, Bognárt, Madarászt, Husztyt.
Hazai pályán kezdték a bajnokságot a Honvéd II fiataljai ellen, esélyeshez méltóan, győzelemmel (3-0).
A Makóhoz látogattak a következő fordulóban és majd tíz hónap után! vereséget szenvedtek (0-1) bajnoki mérkőzésen.
Jött a PMFC elleni hazai mérkőzés és a vendégek elvitték a három pontot az utolsó pillanatban szerzett góllal (1-2). Szekszárdon újabb vereség következett (0-1) sorrendben a harmadik.
Az RKSK ellen gólgazdag mérkőzésen javítottak (5-2) Iváncsán, Dunaharasztiban viszont újabb vereséget könyvelhettek el a Taksony ellen (1-3).
A 7. fordulóban a Dabas gárdáját hazai pályán nem tudták legyőzni (2-2),
Pakson a második csapat ellen viszont győzelmet arattak (2-0).

Videó: TV8 Sport. A mérkőzésről készült összefoglalót a Generál International Transport támogatásával láthatják!


A jó sorozat folytatódott, az újonc KTE gárdáját Iváncsán legyőzték (2-0), Hódmezővásárhelyen zsinórban a harmadik győzelmüket aratták (2-1) így az 5. helyen álltak.
A 11. fordulóban elvitte a három pontot a vendég Kozármisleny csapata (1-3) otthonukból. A Fejér megyei rangadón Dunaújvárosban pontot sikerült szerezniük, (1-1), mint ahogy a Szeged-Grosics ellen is hazai pályán (0-0).
A őszi hajrában a Szentlőrincet fogadták és vereséget szenvedtek (0-3), majd a szegedi fellépésük sem járt sikerrel (0-2) a SZEOL ellen.
Az előrehozott tavaszi fordulóban Kispesten a Honvéd II ellen már sikerült a pontszerzés (1-1), így a 9. helyen fejezték be az őszt.
A házi gólkirály Balogh László 6 góllal.
A feljutó csapatoknál az első idénybeli jó szereplést nehéz megismételni. A vezetőknek úgy tűnt sikerült megerősíteni a keretet. Jól kezdték a bajnokságot, de utána verhető ellenfelektől kaptak ki sorozatban.
Hullámzó teljesítményt nyújtottak. Produkáltak jó sorozatot, 5. helyen is álltak, de a 10. forduló után már nem sikerült nyerniük. Meghatározó játékosok estek ki több hétre sérülés miatt, így ritkán tudtak a legjobb összeállításban pályára lépni.
A megszerzett pontok kevésnek tűnnek.
Egy rossz sorozattal bajba kerülhetnek tavasszal, egy jó sorozattal elléphetnek a mögöttük állóktól. Több van az együttesben, mint jelenlegi helyezése és pontszáma.

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply