2018 ősz, NB3 Közép csoport, értékelés. FC Dabas

Fotó: Facebook/FC Dabas Sportegyesület

5. FC Dabas
16 7 5 4 21-20 26

Otthon: 8 5 0 3 12-14 15
Vendég: 8 2 5 1 9-6 11

Az előző bajnokságot a 6. helyen fejezte be a Dabas, egyelőre 1 helyet sikerült előre lépni, ami komoly eredmény, hiszen nagyon erős vetélytársaik vannak.

Remekül indították a szezont Pakson (0-3), de aztán jött a feketeleves. Hazai pályán nulla pont az újonc Kecskeméttel szemben (1-3), pedig a Dabas szerzett vezetést. Ezt követően gól nélkül zártak Hódmezővásárhelyen (0-0). A 4. fordulóban meglepő különbségű vereséget szenvedtek Dabason a Kozármisleny ellen (0-4), majd Dunaújvárosban is alulmaradtak (2-0). A következő otthoni meccsükön, a Szeged-Grosics ellen is elbuktak, zsinórban ez volt a harmadik kudarc (0-2). A 6. forduló után a 14. vagyis kiesőhelyen állt a csapat, de végül ezt már nem követte több vereség.

Pedig sokáig úgy nézett ki, hogy Iváncsáról is vesztesen térnek haza, de az utolsó percek embere, Takács Kornél, a 86. minutumban egyenlíteni tudott.

Ezt hazai pályán egy SZEOL elleni nagyon értékes győzelem követte, Crkvenjakov Dalibor góljával (1-0), majd Kispesten a Honvéd II. ellen ismét Dalibor volt a főszereplő, miután egyenlített, így sikerült hazavinni legalább 1 pontot (1-1).

A 10. fordulóban alaposan ráijesztettek a dabasi szurkolókra, hiszen az első félóra után már 4-0 volt az állás, de szoros lett a vége, mert a vendégek berámoltak 3 gólt (4-3). A győzelmet követően feljöttek a dabasiak a 11. helyre.

Ezt követően Pécsre látogattak, szinte végig a hazaiak vezettek, de a 85. percben ismét Takács Kornél volt a megmentő (1-1).

Október végén a Szekszárdot fogadták, amely ellen két korán szerzett góllal sikerült nyerniük (2-0).

Az RKSK otthonában érintetlen maradt a hálójuk, igaz nem is lőttek (0-0), majd a Taksonyt fogadták és Csendes Péter találatával sikerült is nyerniük (1-0).

Az ősz legemlékezetesebb mérkőzését Szentlőrincen játszották. A hazaiak 12 meccses győzelmi szériában voltak, de ennek véget vetett a Dabas (0-2).

A tavaszról előrehozott mérkőzésen, másodszor is legyőzték a paksiakat (3-2).

A csapaton belüli góllövőlista rendkívül szoros. Crkvenjakov Dalibor volt a legeredményesebb 4 találattal.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply