2018 ősz, NB3 Keleti csoport, értékelés. Szolnoki MÁV FC

Fotó: Szolnoki MÁV FC

 

1.Szolnoki Máv FC 16 12 2 2 36-13 38

Otthon:8 6 2 0 18-5 20
Vendég:8 6 0 2 18-8 18

Az előző szezonban nem tudta a csapat kiharcolni a bentmaradást az NB2-ben, így 1996 után a 3. osztályra készülhetett. Balogh Pál vezetőedző távozott, helyére Tóth Tibort nevezték ki, aki az utánpótlásban tevékenykedett és jól ismerte a fiatalokat. A kieső gárdából többen távoztak, úgy nézett ki alaposan gyengül a keret, de sikerült rutinos játékosokat igazolni a fiatalok mellé, köztük az egykori NB1-es gólkirályt, Simon Attilát Dorogról, aki 15 góllal vezeti a góllövőlistát.
A rajton, hazai pályán az újonc SBTC-t fogadták (0-0), de Putnokon győzni tudtak (2-1), majd a Tiszaújvárost győzték le a Tiszaligetben (3-1).
A negyedik fordulóban meglepő vereség Nyírbátorban (1-2), a Sényőt hazai pályán viszont legyőzték (4-1), de Gyöngyösön is fölényesen nyertek (5-1), majd újabb hazai győzelem egy szoros mérkőzésen a Füzesgyarmat ellen (2-1).
A nyolcadik fordulóban Egerben léptek pályára ahol vereséget szenvedtek (0-2), de a következő fordulóban kiütötték otthon a DEAC csapatát (5-1).

Következett a megyei rangadó a jól szereplő Jászberény ellen, küzdelmes mérkőzésen otthon tartották a három pontot (1-0), majd a Diósgyőr II csapatát verték idegenben (3-1) és az élen találták magukat. Jött az ESMTK elleni rangadó, ami döntetlennel zárult (0-0) hazai pályán, de megtartották az első helyet, amit nem adtak már át az őszi idény során, miután nyertek Cigándon (3-1) a Tállyát hazai pályán fektették két vállra (3-1). Sajóbábonyban is sikerült nyerniük (2-0), majd a tavaszról előrehozott mérkőzésen Salgótarjánban is (2-0) így lépéselőnyben vannak az üldöző ESMTK előtt.
Elmondható hogy jól vegyítették a fiatalokat a rutinos játékosokkal, de nem lefutott a bajnokság. Szolnok utánpótlásnevelő egyesület, ami alap lehet a céljaik elérésében.

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply