2018 ősz, NB3 Keleti csoport, értékelés. Tállya KSE

Fotó: http://tallyakse.hu/

10. Tállya KSE
16 6 4 6 22-23 22

Otthon: 8 4 2 2 14-11 14
Vendég: 8 2 2 4  8-12  8

Az előző bajnoki évben óriási izgalmak közepette menekült meg a kieséstől a Tállya. Ehhez képest a mostani teljesítmény kifejezetten reményt keltő.

Sima vereséggel nyitottak Pesterzsébeten (3-1), majd egy gólgazdag meccsen, hazai pályán legyőzték a Cigánd együttesét (4-2). Jászberényben nagyon értékes pontot szereztek (1-1), de Sajóbábonyban már az első félidőben eldőlt a meccs és vereséget szenvedtek (2-0). Ekkor a 12. helyen álltak. Az ezt követő 5 meccsen 11 pontot gyűjtve, veretlenek maradtak. Magabiztosan múlták felül Tállyán a Salgótarjánt (4-1), majd bravúrgyőzelem Putnokon (0-2).  Bár vezettek otthon a Tiszaújváros ellen, de nem tudták megtartani az előnyt. Azért így is szereztek 1 pontot (1-1). Ezt követően Nyírbátorban is sikerrel jártak (0-2). Hazai pályán az újonc meglepetéscsapat, Sényő ellen is begyűjtöttek 1 pontot (1-1) és a 9. fordulót követően az 5. helyen álltak.

Gyöngyösön vereséget szenvedtek. Ellenfelük a második félidőben vitte döntésre a dolgot (3-1).

Legnagyobb különbségű vereségüket Tállyán szenvedték el, a Füzesgyarmat ellen (0-4).

Egerből döntetlennel távoztak. Nem esett gól (0-0).

Felemásra sikeredett az év vége. A DEAC-ot viszonylag simán legyőzték otthon (3-1), majd Szolnokon ugyanez csak ellenkező előjellel (3-1).

Az év utolsó két meccsét hazai pályán játszhatták, a DVTK második csapatát sikerült legyőzni (1-0), de az ESMTK már keményebb dió volt (0-1).

A csapat legeredményesebb játékosa Lippai Ákos. 6 gólt szerzett. Az NB3 Foci Facebook csoport szavazásán az olvasók a tállyai Turcsik Tamást választották meg a Keleti csoport legjobb játékosának.

Két hete interjút készítettünk Uray Attila vezetőedzővel, ebből idézünk:

 – Az új bajnokságban az elsődleges célunk az volt, hogy a Tállya KSE biztosan bennmaradjon ebben az osztályban és még egyszer ne kelljen azt átélni, amit az elmúlt időszakban. Az eddig megszerzett 22 pont és a 6 győzelem nagyon jó teljesítménynek mondható annak tükrében, hogy az előző szezonban 29 ponttal és 7 győzelemmel maradtunk bent. Természetesen a fejlődést kizárólag magunkhoz mérem. Nehezíti a dolgunkat, hogy a mostani bajnokságot erősebbnek érzem, mint az elmúlt szezonét. Fontos megjegyeznem, hogy a jelenlegi bajnokságban csak egy új játékos tudott folyamatosan a kezdőcsapatba bekerülni, tehát elmondható, hogy szinte ugyanazok a játékosok léptek pályára most, mint az előző szezonban. Több olyan játékost igazoltunk, akik csak időnként tudtak segíteni a csapaton, de úgy gondolom, hogy fel lehet hozni őket arra a szintre, hogy stabil harmadosztályú játékosok váljanak belőlük. Példátlan sérüléshullám tizedelte a csapatot a kilencedik fordulótól kezdődően, ezért sajnos sok esetben nem az ideális összetételben léptünk pályára. Ez a probléma kitartott egészen a 16. fordulóig.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply