2018 ősz, NB3 Keleti csoport, értékelés. Nyírbátori FC

Fotó: Pusztai Sándor

8. Nyírbátori FC
16 7 3 6 22-21 24

Otthon: 8 3 0 5 7-11 9
Vendég: 8 4 3 1 15-10 15

Vajon miért van az, hogy egy csapat ennyivel jobban szerepel vendégként, mint hazai pályán? Idegenbeli eredményessége alapján a Nyírbátornak az élmezőnyben kellene lennie.

Az elmúlt bajnokságot a 7. helyen fejezték be. Nyáron érkeztek: Szegedi Bence, Kovács Erik, Gajdos Gergő, Sárosi Máté, Katona György és Urbán Botond.

Füzesgyarmaton biztató pontszerzéssel kezdték a szezont (1-1), majd az Eger elvitte a 3 pontot Nyírbátorból (0-1).

Megszerezve első győzelmüket, magabiztosan nyertek Debrecenben (1-3), aztán legyőzték a bajnoki cím egyik várományosát, a Szolnokot. Hozzá kell tenni, hogy a vendégek a 41. perctől emberhátrányban, majd a 84. perctől kettős emberhátrányban játszottak (2-1).

Újabb idegenbeli meccs, és újabb győzelem, ezúttal a DVTK ellen, méghozzá magabiztosan (1-4). Ekkor a 3. helyen álltak a tabellán, mindössze 3 ponttal lemaradva az éllovas Jászberénytől.

Helyezésük miatt rangadóvá vált az ESMTK elleni mérkőzés, de az erzsébetiek 1 góllal jobbnak bizonyultak (0-1).

Cigándon győzelemmel vigasztalódtak (1-3).

Ezt követően anyagi gondokról lehetett hallani a csapat kapcsán, ennek is betudható a Tállya elleni hazai vereség (0-2), majd az is, hogy Sajóbábonyban sem tudtak pontot szerezni. Ez volt egyébként egyetlen idegenbeli vereségük (3-0).

A bátoriak jelesre vizsgáztak sportemberként. Odatették magukat, és hatgólos meccsen legyőzték otthon a Salgótarjánt (4-2). Ekkor a 7. helyen álltak.

Putnokon vezetéshez jutottak, de az előnyt nem sikerült megtartaniuk (1-1), aztán a Tiszaújváros is elvitte Nyírbátorból a pontokat (0-1).

Jászberényben, a már nem először duplázó Katona György góljaival, bravúrgyőzelmet arattak (1-2), majd Sényőn is pontot szereztek (1-1).

Hazai pályán Tóth Márk 90. percben lőtt góljával nyertek a Gyöngyös ellen (1-0).

A tavaszról előrehozott fordulóban simán kikaptak a szezon elejéhez képest már nagyon feljavult Füzesgyarmattól (0-3).

A csapat legeredményesebb játékosa Katona György, aki 10 gólt szerzett (a Nyírbátor összes góljának közel felét).

A csapat vezetőedzője, Szilágyi Krisztián, a napokban nyilatkozott a Szabolcs Online weboldalnak:

„Rendkívül nehéz fél évet tudhatunk magunk mögött. Két részre lehet osztani az őszt. Az első hét fordulóban csak a futballal kellett foglalkoznunk. Ekkor még mérkőzésen és edzésen is mindenki a feladatra koncentrált, jó munkát tudunk végezni, a srácok ennek megfelelően dolgoztak. A hetedik fordulótól aztán az addig sem túl rózsás anyagi helyzet olyannyira bizonytalanná vált, hogy a folytatás is veszélybe került. Innentől nagyon nehéz volt. Hétről-hétre zavaró tényezők hátráltattak minket, amik nagyban befolyásolták a felkészülésünket, nem csak az aktuális ellenféllel kellett megküzdenünk. A Tállya és a Sajóbábony elleni vereség mindenféleképpen ennek tudható be. A kilencedik forduló után tértünk magunkhoz, a csapat erejét mutatja, hogy felálltunk. Ez köszönhető a városvezetésnek is, valamint azoknak az embereknek, akik életben tartották a reményt. Ahogy szezon közben többször is nyilatkoztam, csak dicsérni tudom a játékosokat, nagyon büszke vagyok rájuk, örülök, hogy az edzőjük lehetek. Mindenkinek jár a gratuláció és a tisztelet, ilyen nehéz helyzetben is emberfeletti teljesítményt nyújtottak. Igazi sportemberekről beszélünk, akik mindent megtettek a klubjukért. A pályán már nem tudunk tenni semmit, nekünk csak a remény marad.”

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply