2018 ősz, NB3 Keleti csoport, értékelés. Jászberényi FC

Fotó: Facebook/Jászberényi FC

 3. Jászberényi FC 16 10 1 5 39-21 31

Otthon: 8 6 1 1 24-7 19
Vendég: 8 4 0 4 15-14 12

Az előző idényben hatodik helyen zárt az együttes. A jászberényi stadion építése miatt Gyöngyösön játszották az őszi hazai mérkőzéseiket.
Cigándon kezdték a bajnokságot és sikerült a három pontot elhozniuk (2-1), majd felcserélték a pályaválasztói jogot, így Gyöngyösön vendégek voltak a GYAK ellen, ahol simán nyertek (4-0) és az élre ugrottak. A Tállya ellen hazai pályán csak döntetlenre futotta (1-1), de Füzesgyarmaton sikerült győzni (2-1) majd a Sajóbábony kiütése következett vendéglátóként (7-1).

Egerben váratlan vereség (2-3), az újonc SBTC ellen hazai győzelem (2-1), majd Debrecenben a DEAC ellen kiütéses vereség (1-5), ami a vezetőpozíció elvesztésével járt. A Putnokot kiütötték otthonukban (4-0), következett a megyei rangadó Szolnokon, ahol nem sikerült pontot szerezni (0-1), majd a Tiszaújváros látogatott hozzájuk és távozott vereséggel (4-2). Diósgyőrben könnyed győzelem a DVTK II ellen (3-0), annál meglepőbb vereség otthonukban a Nyírbátor ellen (1-2).
Következett az ESMTK elleni rangadó Pesterzsébeten, vereséggel (1-3). A következő hét közepén meglepetésre felfüggesztették Arany László vezetőedzőt és segítőjét Deszatnik Pétert. Huszák Géza érkezett, akinek kettő mérkőzés jutott ősszel, mindkettő hazai pályán. Előbb a Sényőt győzték le (1-0), utána az előrehozott fordulóban a Cigándot (4-0) és a dobogó harmadik helyén zárták az őszt. A legeredményesebb játékosuk Farkas János lett 12 góllal.
A csapat jól kezdte a szezont, a hetedik fordulóig vezette a kiegyenlített bajnokságot, gólgazdag mérkőzéseket vívtak, majd a DEAC elleni mérkőzéstől kezdve rapszodikus teljesítményt nyújtottak. Elveszítették a rangadókat, így hátrányba kerültek a kevesebbet hibázó Szolnok, ESMTK kettőssel szemben, de mögöttük is szoros lett a tabella.
Tavasszal visszatérnek Jászberénybe és hazai közönség előtt tehetik szebbé a tavaszt.

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply