2018 ősz, NB3 Keleti csoport, értékelés. ESMTK

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/

 

2. ESMTK 16 11 3 2 22-9 36

Otthon: 8 5 1 2 13-7 16

Vendég: 8 6 2 0 9-2 20

Úgy tűnik, hogy az erzsébeti szurkolóknak érdemes vidékre is elkísérniük kedvenceiket, mert egyszerűen szenzációs az együttes idegenbeli mérlege.

Az ESMTK védelme zár a mezőnyben a legjobban, az ellenfelek mindössze 9 alkalommal találtak a hálójába, ebből amikor vendég volt mindössze kétszer!

Az előző bajnokságban elért második hely után nem meglepetés az ESMTK jó szereplése, bár több meghatározó játékos távozott a nyáron, de meg tudták oldani a pótlásukat.

Hazai pályán a Tállya elleni győzelemmel nyitották a szezont (3-1), majd egy 86. percben szerzett góllal, a Sajóbábony ellen is nyerni tudtak (1-2). A következő meccsen félórát emberhátrányban játszva, döntetlent értek el otthon a Salgótarján ellen. Már veszni látszott a mérkőzés, amikor Bartha Roland a 94. percben egyenlített (1-1).

Jelentős értékkel bír a Putnok ellen aratott győzelem, Putnokon, amelynek értékét növeli, hogy ezt a találkozót is 10 játékossal fejezték be az erzsébetiek (1-2).

Az 5. fordulóban legyőzték a Tiszaújvárost Pesterzsébeten (1-0). 13 pontjuk volt ekkor, ugyanannyi, mint a Jászberénynek, és hárommal több, mint a Szolnoknak.

Nyírbátorban egy újabb egygólos siker következett (0-1), majd jött a mélypont a Sényő elleni mellbevágó hazai vereség (0-3). Ekkor lecsúsztak a 4. helyre.

Gyöngyösön egy gólnélküli meccset játszva kezdtek kijönni a hullámvölgyből (0-0). Ezt követően fontos rangadót nyertek a Füzesgyarmat ellen Pesterzsébeten (1-0).

A tizedik fordulóban Egerbe látogattak. Soós Bence korai gólját követően lehúzták a rolót és ez újabb győzelmet ért (0-1). Feljöttek a második helyre, ugyanúgy 23 pontjuk volt, mint az első helyezett Sényőnek.

 

Ezután a csapat őszi második veresége következett, ezúttal is hazai pályán, pedig a DEAC közel 60 percet emberhátrányban játszott (0-1).

A Szolnok következett, ráadásul idegenben. Talán a bajnokság legnehezebb meccse. Az ESMTK együttese ezúttal sem kapott gólt. A szolnoki pontszerzés lélektanilag is meghatározó lehet a későbbiekre nézve (0-0).

Nem okozott gondot a DVTK tartalékjainak otthoni legyőzése (4-0). Ez volt a Liza legnagyobb különbségű sikere.

Egy újabb rivális, a Jászberény következett, hazai pályán. A siker azt jelentette, hogy 5 ponttal leszakították az egyik riválisukat (3-1).

Turi Zoltán csapata két idegenbeli győzelemmel, Cigánd (0-2), Tállya (0-1) zárta az évet.

A házi góllövőlista élén Bartha Roland, Horváth Levente és Soós Bence állnak, egyaránt 4 találattal.

Úgy vélem, hogy hiányzik a csapatból egy igazán gólerős játékos, ha a téli szünetben sikerülne erre megoldást találni, akkor nagyon komoly esélyük lenne arra, hogy feljussanak a másodosztályba.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply