2018 ősz, NB3 Keleti csoport, értékelés. Debreceni EAC

Fotó: Facebook/DEAC

7. Debreceni EAC 
16 7 3 6 29-24 24

Otthon: 8 5 2 1 22-9 17
Vendég: 8 2 1 5 7-15 7

Az előző idényt a 11. helyen zárta az együttes.
A nyári szünetben érkezett Virág Aladár Balmazújvárosból, így már több rutinos egykori NB1-es labdarúgó állt Sáfár László vezetőedző rendelkezésére. Mellette  új arc volt még Kiss L., Patócs, Lénárt, Kónya és Kerekes, akit a DVSC adott kölcsön.
Az együttes célja stabilan megragadni a középmezőnyben.
Hazai pályán kezdték a bajnokságot a Putnok ellen (2-2), majd Tiszaújvárosban is döntetlenre végeztek az utolsó percben egyenlítve (2-2). A Nyírbátor elvitte a három pontot otthonukból (1-3) és Sényőn is vereséget szenvedtek (0-2). A 14.helyen álltak ekkor.
Az 5. fordulóban szerezték első győzelmüket otthonukban a GYAK ellen (4-1).
Füzesgyarmatról vereséggel távoztak (0-1). Következett két hazai találkozó, előbb az Eger csapatával, amellyel nem bírtak (0-0), majd a Jászberényt meglepetésre szinte kiütötték (5-1).
A Szolnokon vívott találkozón viszont ők szaladtak bele a kiadós vereségbe (1-5).
Következett három győztes találkozójuk. A DVTK II-t hazai pályán (4-1), az ESMTK-t idegenben (1-0) nagy meglepetésre, a Cigándot újra hazai pályán győzték le (1-0) és a 7. helyre jöttek fel.
Ibrányban a Tállya ellen vereség (1-3), az újonc Sajóbábony ellen győzelem Debrecenben (5-1), többek között Bíró mesterhármasával. A 15. fordulóban a szintén újonc SBTC-t legyőzték Salgótarjánban (2-1).
Az őszt Putnokon zárták a tavaszról előrehozott fordulóban, vereséggel (0-1).
A házi gólkirály Kerekes Krisztián 7 góllal.
A szezon elején még nem volt összerázódva az együttes, ezért döcögősen indult a bajnokság számukra. A későbbiekben összeérett a gárda, jól vegyítették az idősebb és fiatalabb játékosokat. Okoztak meglepetést, mint az ESMTK idegenbeli legyőzése, de otthonukból kimozdulva több pont bennük maradt.
A cél, amit idény előtt megfogalmaztak, féltávnál reálisnak tűnik.

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply