Zsinórban nyert három meccset az STC Salgótarján. Interjú Bogáti Péterrel

 

bogati-peter.jpg

– A bajnokság kezdete előtt arról lehetett hallani, hogy a Keleti csoportban egyike vagytok azon csapatoknak, akik célul tűzték ki a bajnoki címet és a feljutást az NB2-be. Valóban így van?
– Természetesen úgy vágtunk neki az idei évnek, hogy mindent megteszünk, hogy a legjobb helyen végezzünk a bajnokságban. Mivel rengeteg új játékos jött a klubhoz nyáron, merész kijelentés egyből a bajnoki cím, de az idei csapat érzésem és meglátásom szerint az egyik esélyes arra, hogy jövőre a másodosztályban játsszon.
– Lement öt forduló. Miként értékeled a csapat eddigi teljesítményét?
– Egyből rangadókkal kezdtünk, amelyek azért sikerülhettek volna jobban is. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy mindössze 4-5 hetünk volt összeszokni és gyakorolni egy új edzővel és csapattal, olyan ellenfelek ellen, akiknek a magja már hosszabb ideje együtt van, akkor elégedettek lehetünk. Jó meccseket játszottunk, és mostanra zsinórban tudtunk nyerni három meccset, ami önbizalmat adhat nekünk. Mindössze 1 pont a hátrányunk az éllovastól, s még nagyon hosszú a bajnokság. Mindenképpen azon leszünk, hogy magunk mögé utasítsunk mindenkit.
– A nyáron érkeztél Monorról. Hogy ment eddig a játék, mennyire vagy elégedett a formáddal?
– Az első meccsünk pont a Monorral volt hazai pályán és már az 5. percben betaláltam, ennél jobban nem is kezdődhetett volna az idény, de az ember mindig többet akar, ahogy én is, ezért soha nem elégszem meg sem a gólokkal sem a játékkal. Úgy érzem fontosabb a csapat, mint az egyéni dolgaimmal foglalkozni, mert a bajnokságot a csapat nyeri és nem egy ember.

 

Videó: Nógrádifutball

– Szombaton hazai pályán fogadtátok a Tállya csapatát, amely a második félidő elején egyből vezetést szerzett. Viszonylag hamar kiegyenlítettetek, de a győztes gólt csak pár perccel a mérkőzés vége előtt tudtátok belőni. Milyen ellenfelek voltak a tállyai labdarúgók?
– Hála istennek felkészült szakember a vezetőedzőnk, és most is az történt, amire számított, amit megbeszéltünk. Már az első félidőben megnyerhettük volna a meccset, de sajnos minden helyzetünket kihagytuk. A szünetben más felfogásban mentünk ki a pályára, de egy közeli szabadrúgás után a vendégek egy kipattanóból megszerezték a vezetést. Egy begyakorolt rögzített helyzetből hamar sikerült egyenlíteni, onnan a tállyai csapatot a kapusuk tartotta életben. A végén “Zsivó” egyéni alakítása után megnyertük a meccset, de reális esetben 5-6 góllal kellett volna győznünk, amit remélünk, hogy visszakapunk majd a  hátralévő meccseken.
– A hétvégén az éppen egy hellyel előttetek lévő Debreceni EAC együtteséhez látogattok. Mit vársz a meccstől?
– Mentálisan nagyon erős ellenfélhez megyünk, amely egy hatalmas vereség után azonnal felállt, és ezt követően két alkalommal is nagyarányban nyert. Mindenki támogat minket, maximális bizalmat kapunk az Elnök Úrtól és a vezetőségtől is. Mi úgy tudjuk ezt meghálálni, hogy alázatosan dolgozunk. Ennek szellemében lépünk pályára minden héten. Hétvégén is csak a győzelem az elfogadható.

Szécsi József