Weitner Ádám megtanította nyerni a Sopront


– Az előző év őszi szezonjában a Ménfőcsanak együttesét irányítottad. Nem is rosszul, hiszen 17 forduló után 27 ponttal a 6. helyen álltatok. Tavasszal viszont már nem Te ültél a kispadon. Miért nem?

Nagyon szép szezont produkáltunk a Ménfőcsanakkal, soha korábban nem volt még ennyire sikeres a csapat. Jó közösséget sikerült kialakítani, szerettem velük dolgozni, viszont a vezetőség a sikerek ellenére másban gondolkodott, így a kapcsolat megszakadt. Az edzői munkám ezen korszakát lezártam, jelenleg új feladataimra koncentrálok és a jövőbe tekintek.

– Augusztus legvégén bejelentették, hogy Te lettél az SC Sopron vezetőedzője. A soproniak 1 nappal korábban szerezték meg első NB3-as bajnoki győzelmüket Nagyatádon. Az még teljesen független volt Tőled, vagy akkor már bekapcsolódtál a munkába?

– A mérkőzést élőben a helyszínen megtekintettem, de akkor még a szakmai munkába nem folytam bele, az a mostani kollégám, Németh Norbert érdeme.


– Ezt követően legyőztétek a Veszprémet, a Puskás Akadémia tartalékjait, a Balatonfüredet és az elmúlt hétvégén a BKV Előre csapatát is. Az SC Sopron a legutóbbi 5 bajnoki találkozóját megnyerte, 12 gólt rúgott és mindössze 1-et kapott. Minek köszönhető, hogy a 6. forduló után 2 ponttal a 19. helyen álló együttes elkezdett nyerni? Milyen változásokat eszközöltél?

– Az összes korábbi mérkőzésüket láttam felvételről, ezeket elemeztem és új stratégiát kellett kialakítanom. A legfontosabb a védekezés rendbetétele volt és, hogy stabil legyen a csapat. Lépésről-lépésre, mérkőzésről-mérkőzésre haladunk, próbálunk folyamatosan fejlődni. Eddig sikeresek is voltunk, így a munka könnyebb. Nagyon sokat kell még dolgoznunk azon, hogy minden a terveim szerint alakuljon.

– Vannak-e olyan játékosok, akiket korábbról ismertél, vagy akikkel együtt dolgoztál?

– A csapatkapitányt, Baranyai Norbertet és a Jakab testvéreket már korábbról ismertem.

– Miként látod a Nyugati csoport erőviszonyait és hol a helye a Sopronnak?

A Covid miatti pár hónapos leállás alaposan felforgatta az erőviszonyokat, kiemelkedik a III. Kerület és az Érd a mezőnyből. Rólunk a következő 10 meccs után látunk majd tisztán és akkor tudjuk majd levonni a megfelelő konzekvenciát.

– Vasárnap az Érdi VSE csapatát fogadjátok, amely néhány napja veszítette el veretlenségét. Mit vársz a találkozótól, tovább folytatódik a győzelmi sorozat?

– Mint minden sportember, minden mérkőzésen győzni szeretnénk! Tiszteljük az Érdet, jó csapat és tudjuk, hogy ellenük a győzelem bravúrt érne.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply