Végig uralták és kezükben tartották a meccset. Interjú Szerencsi Miklóssal az MTK játékosával

A két fővárosi tartalékcsapat összecsapásán az MTK gyakorlatilag kiütötte az Újpestet. A siker egyik fő részese a két gólt szerző Szerencsi Miklós volt. A tehetséges játékossal beszélgettünk.

– Hét éve vagy az MTK labdarúgója. Milyen sikerekben volt eddig részed? Mire vagy a legbüszkébb?

– Igen, már elég hosszú ideje vagyok az MTK-nál. Ez alatt a hét év alatt négyszer bajnokságot nyertünk és a többi évben is sikerült odaérni a dobogóra. Mindig az első hely megszerezésére törekedtünk így talán a bajnoki címekre vagyok a legbüszkébb.

– Most nyáron kerültél fel a második csapathoz. Könnyen ment a váltás? Mi a véleményed az NB3-ról?

– Nem volt könnyű megszokni, hogy sokkal harcosabb és gyorsabb a játék, fizikailag erősebbek és rutinosabbak a játékosok az NB3-ban mint az U19-ben, de úgy érzem kezdem felvenni ezt a ritmust.

– Az elmúlt hétvégén 7-1-re legyőztétek az újpesti tartalékokat. Nem érzed túlzottnak a gólkülönbséget?

– Valóban nagy volt a gólkülönbség, viszont végig uraltuk és kezünkben tartottuk a meccset. Egy-két esetben a szerencse is velünk volt, de összességében megérdemeltük a győzelmet.

– Kettőt te szereztél, s összességében már négy találatnál jársz. Hogyan estek góljaitok?

– Igen, nagyon örültem, hogy sikerült kétszer is betalálnom. Három távolabbi lövésből, két szép akcióból illetve egy beadás utáni fejesből és egy büntetőből tudtunk gólokat szerezni.

– Hogy érzed, melyik poszton tudsz a legjobban teljesíteni?

– Eddig centerként, támadó középpályásként és szélsőként játszottam, egyik poszt sem ismeretlen a számomra és úgy érzem, ezeken a posztokon tudom a legjobb teljesítményt nyújtani.

– Az MTK-ban vagy más csapatnál tervezed a jövődet?

– Mivel már hosszú ideje az MTK játékosa vagyok így természetesen itt képzelem el a jövőmet.

Szécsi József