Varga Balázs lett a Szekszárdi UFC vezetőedzője. A Komlónál édesapja az utódja

A még most is csak 30 éves Varga Balázs az elmúlt években komoly sikereket ért el a Komló labdarúgócsapatával, de most úgy érezte, hogy váltania kell. Néhány napja a Szekszárdi UFC labdarúgóival kezdte el a felkészülést az NB III következő szezonjára. A komlóiak vezetőedzője édesapja, Varga László lesz.

 

varga-balazs-komlo.jpg

 

– Hogyan tekintesz vissza a Komlón eltöltött időszakra? Az első évben bajnokok lettetek a Baranya megyei I. osztályban, s ezzel feljutottatok a harmadosztályba. A nemrég véget ért pontvadászatban pedig a hatodik helyen végeztetek.

– Nagyon jó érzésekkel gondolok vissza, hiszen kiemelkedő eredményeket, szép sikereket értem el Komlón, másrészt nagyon sok jó embert ismerhettem meg, ami miatt rengeteg emlék marad meg bennem. Csodálatos szurkolóink voltak, akik a nehezebb időszakban is támogattak bennünket és a klubvezetés is maximálisan bízott bennem, ami miatt nagyon hatékonyan tudtam végezni a munkámat.

 – Maradt-e benned hiányérzet? Sokáig feljutó helyen álltatok, s ha nincs a pontlevonás…

– A szezon után volt időm átgondolni, elemezni a bajnoki szereplésünket. Az egyik legfiatalabb csapattal dolgozhattam, több tehetséges játékossal és kiváló eredményt értünk el. Meglátásom szerint jóval a várakozások felett szerepeltünk, hiszen szinte végig harcban voltunk a dobogós helyekért. Talán megszerezhettünk volna a harmadik helyet, ha nincsenek a pontlevonások, de ezt nem tudhatjuk már meg.

– Az elmúlt napokban derült ki a nyilvánosság számára, hogy váltasz, s Szekszárdon folytatod. Mi az oka, hogy egy csaknem feljutott csapatból egy éppen hogy bennmaradó együtteshez távozol?

– A Szekszárd csapata többre volt hivatott szerintem, mint ahogyan szerepelt az elmúlt évben, ezért ebből nem szabad kiindulni. 2-3 éve még a Dunaújvárossal vívott nagy csatát az NB II-be jutásért a csapat, ebből is látszik, hogy bármelyik évben bármi megtörténhet. A nyáron több csapattól is kerestek, de itt Szekszárdon a klubvezetés szép jövőképet és komoly terveket állított fel, ami az én elképzelésemmel teljesen azonos volt. Szerepet játszott a döntésemben az is, hogy édesapám több évet futballozott itt és utánpótlásban már én is dolgoztam a klubnál hat-hét évvel ezelőtt.

– Úgy tudom, hogy Komlón nagyon szerettek a játékosok és a szurkolók. Mit szóltak, amikor bejelentetted távozásodat?

– Komlón én is nagyon megszerettem mindenkit, így nem volt könnyű a váltás számomra, de ezt nem lehet szavakkal elmondani. A vezetőkkel jó kapcsolatom van és ezt meg is tartjuk a továbbiakban is. Bízok benne, hogy vissza fogok majd még térni Komlóra, de most ezt az utat választottam.

– Nem szakadsz el teljesen Komlótól, hiszen édesapád, Varga László fogja folytatni az általad elkezdett szakmai munkát. Kuriózum lesz majd, ha csapataitok egymás ellen játszanak.

– Több alkalommal szerepeltünk már egymás ellen, így ez nem lesz új. Az biztos, hogy minden ilyen mérkőzés teljesen más számomra, különleges érzésekkel tölt el, de ez természetes. Eddig háromszor én győztem és egyszer játszottunk döntetlent bajnoki mérkőzéseken, ezért bízom benne, hogy tovább tudom folytatni a jó sorozatot apu ellen.

– Milyen a szekszárdi játékosállomány? Lesznek-e olyan labdarúgók, akiket magaddal viszel Komlóról?

– Nagyon sok tehetséges fiatal szerepel a játékoskeretemben, valamint eddig jól sikerültek az igazolásaink is. Négy játékos jött velem Komlóról (Pokorni, Károly, Preininger, Márkvárt) és még négy játékos érkezett másik kluboktól (Puskás, Budai, Juhász, Nébl). Eddig így állunk, de még 1-2 posztra várható új játékos.

– Fiatal, ambiciózus edző vagy, aki magasabb osztályba vágyik. Szekszárdon adottak ehhez a feltételek?

– Igen, itt adottak a feltételek ahhoz, hogy akár rövid időn belül magasabb osztályban dolgozhassak. A körülmények elsőosztályúak és stabil a klub háttere. Tudatos építkezéssel van esély arra, hogy NB II-be jusson a csapat néhány éven belül.

Szécsi József