Várakozáson felül szerepelt az Érdi VSE. Interjú Novák Ferenc elnökkel

Fotó: Balogh István

novak-ferenc2-erdi-vse.jpg

Az Érdi VSE ugyan a szezon előtt az első nyolcba jutást tűzte ki célul, ehhez képest ezüstérmesként végzett Limperger Zsolt alakulata az NB III Nyugati csoportjában. Novák Ferenccel, az Érdi VSE elnökével beszélgettünk a mögöttünk hagyott idényről és a következő év kihívásairól.

– A feladat teljesítve lett. A második hely és az ezüstérem benne van a szezon előtt kitűzött első nyolcban.

– Ez mindenképpen várakozáson felüli teljesítmény. Egy nagyon jó rajtnak és az igazolásainknak köszönhető, mert a csapatba érkeztek olyan játékosok, akik meghatározóak és bele illettek abba a játékba, amelyet Limperger Zsolt a csapattal játszatott. Az őszi szezon szinte kötelezte a játékosokat a jobbnál jobb eredmény elérésére. Ebben olyan mérkőzések voltak, melyek nagyon figyelemreméltóak, gondolok itt a Győr elleni idegenbeli meccsre, Ajkára, és sorra jöttek a jó eredmények. Tehát nagyon meg vagyunk elégedve a csapattal.

 

– Mi lehet a csapat sikerének a titka?

– Ki lehet emelni, hogy a csapatnál nagyszerű az összetartás. Ez átsegítette őket a szép őszi sorozatok alkalmával, amikor vesztésre álltunk és a csapat erejének köszönhetően szereztük meg a három pontot. Nem minden esetben a jó játékkal, hanem a küzdeni akarással.

– A következő idényre nézve mire lehet elég a mostani teljesítmény? A keret kis mértékben fog csak változni, Palásthy Norbert és Gyurácz Bálint biztosan nem lesz már itt a következő szezontól.

– Figyelembe véve a csapat jó teljesítményét, nagy változásokat nem kívánunk végrehajtani. A tavalyi első nyolccal szemben az elvárásunk magasabb lesz. Ezt az elnökségen belül határozzuk meg. Saját véleményem az első hatba kerülés elérése. Két játékosunkat elbúcsúztattuk. Bízom benne, hogy rajtuk kívül mindenki megmarad. Természetesen foglalkozunk átigazolásokkal, de még nem jutottunk el arra a szintre, hogy lehessen erről beszélni.

– Egy ilyen kiváló szezon után viszont akarva, akaratlanul is megnő a csapat játékosai iránt az érdeklődés, ugyanakkor egy ilyen társaságba sokan szívesen csatlakoznak. Ez megkönnyíti, vagy megnehezíti az átigazolásokat?

– Azt hiszem, inkább megkönnyíti, mert jó híre van az Érdi VSE-ben folyó munkának. Ennek elsőszámú embere Limperger Zsolt, aki ezt biztosítja. Több edzővel és játékossal is beszéltem, akik szívesen jönnének ide.

www.érdi-vse.hu