Újra NB3-as labdarúgócsapata van Veszprémnek. Interjú Lantai Balázs vezetőedzővel

2015. februárban visszalépett az NB3-tól Veszprém labdarúgócsapata, majd magabiztosan nyerte a 2015/2016. évi Veszprém megyei bajnokságot 34 mérkőzésből 32 győzelemmel, 181 rúgott és 18 kapott góllal. Ezt követően az osztályozón óriási küzdelemben felülmúlta az Iváncsa KSE együttesét. Lantai Balázzsal az újonnan kinevezett vezetőedzővel beszélgettünk.

 

lantai-balazs-300x298.jpg

 

– Az elmúlt szezonban a Balatonfüredi FC labdarúgóit irányítottad, s végül búcsúztatok a harmadosztálytól. Mennyiben lesz más a feladat Veszprémben? Milyenek a feltételek, s a körülmények?

– A két  megbízás  között az a különbség, hogy míg a Balatonfüred FC csapatát  bajnokság közben kiesőjelöltként vállaltam  el addig a VLS Veszprémhez egy megnyert megyei bajnokságot  majd az azt követő sikeres osztályozót követően kértek fel. Azt azért előre  le kell, hogy szögezzük, hogy a megyei bajnokság és az NB3 között óriási  különbség  van. Míg megyei szinten teljesen amatőr  státusszal kell hétről hétre  megmérettetni, addig az NB3-ban félprofi státusszal rendelkező  játékosokkal dolgozhatunk.

– Hogyan alakul a felkészülési programotok, miként készültök, mely csapatok ellen játszotok?

– Felkészülésünk  során heti 6 edzéssel és a tervek szerint heti 2 edzőmérkőzéssel  készülünk. A felkészülést július 4-én  kezdtük  meg és a programunk szerint eddig 5 edzőmérkőzést tudtunk lekötni. Megmérettettük  magunkat a Rákosmente KSK csapatával, de szerepel a programban 07.13-án a  Soroksár, 07.21-én az Ajka FC, 07.27-én a Balatonfüred FC, 07.30-án pedig a Budafoki MTE elleni találkozó is.

– Tervezel-e komolyabb változtatást a játékosállományban, s vannak-e már konkrétumok?

– A veszprémi futball alapját  a Veszprémi USE utánpótlás  klub biztosítja. A jelenlegi játékos keretet szinte teljesen saját nevelési játékosok  alkotják. Tudjuk és tisztában vagyunk azzal,  hogy a jelenlegi keret erősítést  igényel és a szakmai stáb  azon dolgozik, hogy mindez megvalósuljon. A tervezett igazolásokat nehezíti  hogy a játékosok mozgástere  megnőtt  és sokan az utolsó  pillanatig kivárnak jobb ajánlatra várva. A mi célunk az, hogy a keretünket a lehető  legrövidebb  időn  belül ki tudjuk alakítani  és a keret összetételének  reális célkitűzését megfogalmazzuk.

–  Nemrégiben készült el a csoportbeosztás. Hogyan ítéled meg a Nyugati csoport erőviszonyait? Milyen helyezéssel lennél elégedett ebben a mezőnyben?

– Meglátásom  szerint a jelenlegi NB3 szinte már a profi osztályba  sorolandó. Az előző  idényben is jellemzően minimális  különbséggel  dőltek el a mérkőzések. Persze voltak csapatok, akik kiemelkedtek a mezőnyből, de az idei bajnokságban is fellelhető bajnokaspiráns. Gondolok itt a Győri  ETO, vagy a Kaposvár, illetve a Közép csoportban  a Pécs csapatára. 

Szécsi József