Újra az NB3-ban a Sajóbábony. Vígh Ferenc vezetőedzővel beszélgettünk


– Az NB3-as kiesés után is Te maradtál a Sajóbábony vezetőedzője. Az őszi kezdés nem sikerült túl jól a Borsod megyei bajnokságban, de tavasszal 3 mérkőzésből 7 pontot szereztetek. Végig óriási versenyfutásban voltatok a Cigánddal, de ők nem játszották le a kitűzött meccsüket a 19. fordulóban. Ezt követően viszont félbeszakadt a bajnokság, és Ti lettetek az elsők. Pontosan mi történt?

– Nem teljesen így van. A vezetőkkel az NB3 utolsó négy fordulójára egyeztünk meg, hogy segítek a bennmaradásban. Sajnos ez nem sikerült, így elváltak az útjaink. A játékosok hívószavára ültünk le ismételten augusztus elején az elnök úrral tárgyalni az esetleges folytatásról. Gyorsan megegyeztünk, de mivel a hétvégén már kezdődött a Magyar Kupa selejtező és rá egy hétre a megyei bajnokság, az alapozás kimaradt. Ennek hiányának a levét ittuk meg majdnem a szezon elején. Tetemes tíz pontos hátrányt szereztünk riválisainkkal szemben. Amit a szezon második felére a zsinórban aratott kilenc győztes mérkőzésnek köszönhetően egy pontra faragtunk. Majd ezt a tavaszi fordulókra egalizáltuk is, de rosszabb gólarányunknak köszönhetően a második helyre szorultunk. Szerencse is kellett a feljutáshoz, mert ha a cigándiak lejátsszák az utolsó 19. fordulót és egy góllal nyernek akkor most ők a Keleti csoport tagjai. Mi lejátszottuk és hazai pályán győztünk a Felsőzsolca ellen és most nekünk adatik meg a lehetőség, hogy minimum egy évig minden bizonnyal harmadosztályú mérkőzésekkel örvendeztessük meg az olykor szép számmal kilátogató nézőinket.

Fotó: Sajóbábony VSE

Elsősorban mely játékosok voltak a csapat erősségei?

– Külön-külön nem emelnék ki senkit. Mindenki hozzá tette amit kellett. Jó keretünk volt ezen a szinten, igaz a csapategységet nehezményeztem és szóvá is tettem az öltözőben. Pechemre a vírus előtti hetekben már láttam pozitív változásokat, amit a kényszerszünet miatt nem tudtuk tovább erősíteni.

– A nyáron jelentős mértékben változott a játékosállomány. Mely posztokat szeretted volna megerősíteni? Várható́-e további változás?

– Tíz játékos távozott munkahelyi vagy a megnövekedett edzésszám miatt. Ennek köszönhetően minden posztra muszáj volt igazolnunk. Keretünket jelenleg 17+2 fő alkotja. Egy játékos még érkezhet, de annak ezen a szinten extrának kell lennie.

– Miként zajlik a felkészülésetek? Milyen formában készültök?

– A felkészülés második hetén vagyunk túl. Az elsőn napi egy, a másodikon már napi két edzésekkel készültünk. Igaz a délelőtti edzés egyéni volt és azoknak szólt, akik nem dolgoznak. Jövő héttől a harmadik és negyedik hetünk nagyon kemény lesz, már próbajátékosok nélkül. Fel kell készülnünk a maratoni szezonra, mert ősszel minimum 22 mérkőzés vár ránk.

– 20 csapatos csoportok lesznek a harmadosztályban, és a bajnokság végén 5+1 csapat kiesik majd. Mi a véleményed erről?

– Nem örülök neki! Természetesen, mint mindenkinek, így nekem is van erről magánvéleményem, de tudom ez a döntéshozókat egyáltalán nem érdekli. Jobban örültem volna a 4×15 csapatos, 28 mérkőzéses csoportoknak, ahol 4 kieső van. Mintsem 38 mérkőzést játszani munka mellett megemelkedett kiadásokkal szerény költségvetésből. Mégiscsak amatőr bajnokságról beszélünk. Nem lehet összehasonlítani az első és másodosztállyal ahol profik játszanak. Elfogadjuk majd a döntést és csináljuk a dolgunkat, mást amúgy sem tehetünk…

– Nem ismerjük ugyan még a csoportbeosztásokat, de milyen eredménnyel lennél elégedett? Mit vársz csapatodtól?

– Egy újonc csapatnak az elsődleges célja a bennmaradás lehet. Persze álmok lehetnek, de a mérkőzések mindenre választ adnak majd kinek hol a helye a tabellán. A csapatomtól minden mérkőzésen maximális koncentrációt várok el és azt, hogy úgy jöjjenek le a pályáról, hogy mindent megtettek a siker érdekében. Akkor mindenki elégedett lesz és egymás szemébe tudunk majd nézni.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply