Új weboldala van a Nógrád megyei labdarúgóéletnek. Baranyi Gábor főszerkesztővel beszélgettünk

– Néhány napja már új néven található meg a Nógrád megye labdarúgásával foglalkozó weboldal. Mi volt a változás oka?

– Eseménydúsra sikeredett időszakon vagyunk túl. Le szeretném szögezni, jó darabig semmilyen probléma sem volt az egykori anyaoldalunkkal, a Rangadó.hu portállal, sajnos azonban az elmúlt időszakban, úgymond, likviditási gondok adódtak, amiknek köszönhetően a különféle regionális oldalak további működését már nem tudták megfinanszírozni. Gyakorlatilag, ekkor nem tehettem mást, egyéb megoldás után kellett néznem, hiszen váltig hittem, hogy a komolynak mondható, napi többezres látogatóval rendelkező, a maga nemében piacvezető honlapunkra ilyen vagy olyan formában, de van igény, végül pedig sikerült is megoldást találnunk, egy Nógrád megyén belül, illetve azon kívül szintén ismert üzletembernek köszönhetően, a jövőben új címen, a www.nogradifutball.hu domain alatt működünk. Ezúton szeretném megköszönni, a megyei egyesületek minden jellegű támogatását, külön az NB III-as STC Futball Kft tulajdonosának példaértékű segítségét.

– Történt-e emellett valamiféle tartalmi módosulás?

– Nem, személy szerint nem tervezek komolyabb jellegű változtatást, már a megszokott mederben dolgozunk majd tovább, az eddigiekben tapasztalt tartalommal cikktémákkal, kiemelten foglalkozva két harmadosztályú csapatunkkal.

– A hamarosan induló bajnokságban ismét két Nógrád megyei együttes lesz az NB3-ban, s így várhatóan tovább nő majd az oldalatok látogatottsága. Érezni már ennek jeleit?

– Mindenképpen. Az átmeneti időszakban is fontosnak tartottam, hogy ha más témákkal nem is foglalkozunk, a két, egyaránt kirakatban lévő csapatunkról kutyakötelességünk volt hírt adni, kár tagadni, perpillanat ezek a klubok jelentik Nógrád megyében a minőségi labdarúgást. Ez a vélekedés a szóban forgó együttesekkel kapcsolatos anyagok nézettségében is megmutatkozik, hiszen rengetegen kattintanak rá egy-egy, az STC-vel vagy a BSE-vel összefüggésbe hozható hírre, ki lehet jelenteni, hogy a leglátogatottabb cikkeinkről van szó. A közelgő idényben a már megszokottak szerint igyekszünk majd tájékoztatni a minket követőket: a soros fordulók előtt az edzők előzetes véleményeivel színezett beharangozóval, majd a találkozók után szöveges, egyben minél több videós formátumú összefoglalóval.

– Ezen a nyáron is nagyon komolyan megerősítette játékosállományát az STC Salgótarján. Hogy látod, mire lehet ez elég a bajnokságban?

– Valóban, egyelőre úgy tűnik, kellőképpen acélosabbá tudta tenni keretét Zoran Kuntic csapata. Személy szerint nagyon remélem, ez elegendő lehet ahhoz, hogy a kelet-nógrádi klub elérje célját, vagyis odaérjen az első öt hely valamelyikére. Az STC-nél minden adott ehhez, kifogástalan körülmények és feltételek mellett futballozhatnak a játékosok, már csak az kellene, hogy a pályán is visszaköszönjenek az iménti megállapítások. Én mindmáig azon a véleményen vagyok, igen csak meg kell becsülni a mai világban, ha egy tulajdonos a saját pénzét teszi bele egy egyesület mindennapjaiba, a mi szűkebb pátriárkánkban is több ilyen személyre volna szükség, ami által talán újra az egykor már megtapasztalt szebb fényében tündökölhetne a futballunk.

– Újra az NB3-ban üdvözölhetjük a Balassagyarmat labdarúgóit. Miként változott az együttes játékoskerete?

– Úgy vélem, sikerült megerősíteniük az állományukat az Ipoly-partiaknak, az Újpestről érkező Tóth Patrik már az előkészületi találkozókon is rugdosta a gólokat, amit ugyan egy furcsa szabály szerint a bajnokság elején még nem tehet még, a későbbiekben a kék-fehérek erősségéve válhat. Kis Károly neve garancia lehet a bizakodásom szerinti jó eredményekre a ‘gyarmatiak részéről, várakozásom alapján, hazai pályán bárkire veszélyes lehet majd a BSE.

– Melyik csapatokat érzed a legerősebbnek a Keleti csoportban és kikből kerülhetnek majd ki a kiesők?

– Egyes hangok alapján a Monorra és a Jászberényre lesz majd leginkább érdemes odafigyelni, de egy kellő rálátással bíró ismerősöm szerint akár a Tiszaújváros és a Nyírbátor is meglepetést okozhat majd. Úgy érzem, jelenleg még megtippelhetetlen, melyek lehetnek azok a társaságok, melyek nagy harcot vívhatnak majd a bennmaradásért, ahogy az előző szezonban már megszokhattuk, ismét egy kiegyenlített versenyfutásra számítok, egyben arra, hogy az egyes mérkőzéseket csak nüánszokon múlhat majd, hogy éppen ki örülhet az adott összecsapás zárultával.

Szécsi József