Turi Zsoltra új kihívások várnak. Távozik a szentlőrinci sikertréner

Fotó: http://www.szentlorincse.hu/

– Néhány év alatt kiesőjelöltből bajnokesélyes csapatot csináltál a Szentlőrincből. Mi kellett ehhez? Elsősorban mire volt szükség?

– Egyrészt kellettek olyan típusú játékosok, akik kreatívak, éhesek a sikerre és elfogadják azt a játékstílust, amit én képviselek, valamint egy olyan szakmai stáb, ahol egyformán gondolkodnak, és egyfelé tolják azt a bizonyos szekeret. Másrészt egy olyan tulajdonosra is szükség volt, aki előteremtette az anyagi feltételeket. Az, hogy ezt a sikert elérjük, semmivel se került többe, mint az előző időszak költségvetése, most viszont együtt tudtunk tartani a játékosokat és csak hiányposztra igazoltunk, ami nagyon jól sikerült.

– A most véget ért bajnokságban szinte az utolsó pillanatig versenyben voltatok a bajnoki címért. Volt olyan időszak, amikor 9 pont előnyötök volt. Miként értékeled a bajnoki évet? Mennyire vagy elégedett?

– Nagyszerűen szerepelt a csapat a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt, az ősszel volt egy fantasztikus győzelmi szériánk, ekkor végig maximumon teljesített a csapat, ennek volt köszönhető a 9 pontos előny megszerzése. Sajnos törvényszerű volt a visszaesés, hiszen előbb-utóbb minden csapat életébe jönnek hullámvölgyek, nekünk az ősz végére jött ez el, ennek tudható be az őszi utolsó két vereségünk. A tavaszi szereplésünk sem volt rossz, 7 győzelem, 6 döntetlen és csak egy vereség a mérlegünk. Olyan döntetleneket játszottunk, amelyeket gólokkal kellett volna megnyernünk a mérkőzés képe alapján, hiszen rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki, de mivel ezeket nem tudtuk értékesíteni, ezért meg kellett elégednünk a második hellyel. Annak ellenére, hogy nem nyertük meg a bajnokságot, elégedett lehetek a játékosokkal, mert sikerült egy olyan csapatot építenünk, amelyik dominálni tudott minden mérkőzésen, kreatívan és szellemesen játszva építette fel támadásait, sok gólhelyzetet dolgozott ki, bárki volt az ellenfél.

– Elsősorban mi volt az a plusz, ami hiányzott?

– Voltak hiányposztjaink, ahova nem sikerült játékost igazolni. Mivel nagyon fiatal volt a keretünk, hiányoztak a rutinos játékosok, akik összefogták volna és vezérei lehettek volna ennek a fiatal csapatnak.

– Mely játékosok nyújtották a legjobb teljesítményt?

– Ezt a sikert csapatként értük el, nálunk nem voltak sztárok, mint a riválisoknál.

– Friss hír, hogy távozol a csapattól. Ez gondolom, hogy nagyon sokunkat meglep. Mi történt? Mi ennek az oka?

– Hétfőn közölték velem, hogy az én érdekemben megválnak tőlem, mert sok játékos eligazol és nem akarnak kitenni annak, hogy egy gyengébb játékoskerettel nekivágva az új bajnokságnak, egy esetleges gyengébb szereplés után el kelljen küldeniük… Meglepett ez a döntés, hiszen a célkitűzést teljesítettük (1-6. hely), valamint a másik kitűzött célt is megvalósítottuk, hogy piacképessé tegyük azokat a fiatal játékosokat, akiket ideigazoltunk.

– Hogyan tovább? Van-e már ajánlatod, illetve mi az, amiben gondolkodsz?

– Szerintem senki nem gondolta, hogy ilyen sikeres év után nem én folytatom tovább Szentlőrincen a szakmai munkát, ezért egyelőre csak utánpótlás szinten van felkérésem, aminek nagyon örülök, mivel a nevelőklubom segítőkezet nyújtott. Ha őszinte akarok lenni, szeretnék a felnőtt futballban maradni. Remélem lesznek egyesületek, akik vevők arra a stílusú futballra, amit Szentlőrincen sikerült megvalósítanom.

– Ki lesz az utódod? Született-e már erről döntés?

– Nem tudom, hogy a Klub kivel képzeli el a folytatást, de sok sikert kívánok neki!

– Milyen licenccel rendelkezel?

– “A” licenccel.

– Vállalnál magasabb osztályban feladatot?

– Szívesen vállalnék, hiszen az egy nagyszerű kihívás lenne számomra.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply