Túl tudott lépni korábbi hibáin a Putnok. Interjú Zimányi Ádámmal

Fotó: www.putnokfc.hu

– A tavaszi szezonban még nem nyertetek meccset és a Tiszaújváros elleni találkozó előtt kieső helyen álltatok. Mi történt a csapattal? Mi volt ennek az oka?

– Hogy pontosan mi volt az oka az elég összetett és sokoldalú. Ha magunkban keressük a hibákat, akkor a dekoncentráltság vagy legalábbis a nem folyamatos koncentráció, az egyéni hibák és a sok eltiltás és sérülések jelentettek a legfőbb gondot. A játékkal sosem volt gond, viszont a tavasszal még nem volt két egymás követő olyan meccs ahol mindenki bevethető lett volna. Vagy eltiltás, vagy sérülés miatt.

– Miként készültetek a Tiszaújváros ellen? Milyen taktikával léptetek pályára?

– Ugyanúgy készültünk, mint a többi csapat ellen. Peti mindenkiből elég felkészült és mindig elmondja, hogy mi az, amire figyelnünk kell és mi az, amit az ellenfél játszik, mik az erősségeik. A saját játékunkat játszva akartunk egy biztos védekezésből támadásokat vezetni. Mindenképp nyerni szerettünk volna, hiszen ahogy mondtam a játékkal eddig sem volt baj inkább a koncentrálás és a helyzetek kihasználása volt a gond.

– Milyen poszton kaptál lehetőséget? Mi volt a feladatod?

– Baloldali középpályásként kaptam játéklehetőséget, amit korábban már játszottam más klubban igaz nem ez a poszt az, ahol a legjobban érzem magam és ahol a legtöbb hasznára tudok lenni a csapatnak, de természetesen most is törekedtem, hogy a csapat hasznára legyek.

– Milyen volt a mérkőzés? Mely csapatnak volt több helyzete?

– Sok helyzet volt mind a két csapat előtt, de azt gondolom, hogy tipikus egygólos meccs volt. Azt be kell vallani, hogy talán a Tiszaújnak több nagy lehetősége is volt, de Botló Adink nagyon jó napot fogott ki és aznap nem lehetett neki gólt rúgni.

– Miként esett a gólotok?

– A gólunk egy oldalbedobásból történt, ahol a csatárunk Katona Bence megcsúsztatta a labdát és a lecsorgóra Tóth Szabi érkezett, amit a hosszúba passzolt.

– Hogyan látod a Keleti csoport erőviszonyait? Ki lesz a bajnok és mely csapatok fognak búcsúzni a bajnokság végén?

– Szerintem ez a csoport most nagyon erős, pont azért mert sok egyforma képességű csapat van. Az adott forma dönti el a hétvégi meccseket, hogy ki koncentrál jobban és ki akarja jobban a három pont sorsát. Remélem, hogy bajnok tud lenni a Kazincbarcika, azt gondolom, hogy a saját kezében van a sorsa. A kiesőkről pedig nem tisztem beszélni, de itt is óriási csaták lesznek, hogy ezeket a pozíciókat elkerüljék a csapatok. Az viszont látható, hogy akik az utolsó három helyen vannak azoknak már nagyon nehéz lesz ezt visszahozni.

Szécsi József