Továbbra is a feljutás a cél Diósdon. Interjú Bonifert Péterrel

Jól kezdte a bajnokságot a Diósd. A BKV Előre elleni siker, további lendületet adhat. A mérkőzésről a csapat egyik legrutinosabb játékosát, az egykori bajnok Bonifert Pétert kérdeztük.

 

bonifert-peter.jpg

 

– A nyáron kerültél Szigetszentmiklósról Diósdra. Milyennek látod az NB3 színvonalát?
– Mivel a legnehezebb csoportba kerültünk, ezért úgy gondolom, a színvonallal kapcsolatban nem lehet okom panaszra, sőt egy kicsit olyan érzésem van, mint anno a két csoportos NB2-ben.
– Melyik harmadosztályú meccsen ment eddig a legjobban a játék?
– Két mérkőzést emelnék ki az egyik az MTK elleni mérkőzés, ahol jól ment a játék, gólt is szereztem, de sajnos az utolsó percekben fordítani tudott az ellenfél. A másik pedig a Csepel elleni találkozó, ami után a forduló válogatottjába is bekerültem.
– Nagyon erős a mezőny a Nyugati csoportban, a bajnokság kezdetekor szóba került csapatotoknál az NB2-be való feljutás?
– Bár a legnehezebb csoportba kerültünk, céljaink között szerepelt a feljutás és mivel a bajnokság vége még messze a céljaink nem változtak.
– Jól kezdtétek az idei évet, hiszen a hétvégén 2-1-re legyőztétek a BKV Előre együttesét. A közlekedésiek szereztek vezetést és innen sikerült fordítanotok. Milyen volt a mérkőzés képe, mely csapatnak volt több helyzete? Hogyan estek a gólok?
– A mérkőzés elejét a BKV kezdte jobban, és a félidő közepén egy jogos tizenegyessel vezetést is tudtak szerezni. A kapott gól felrázta a csapatunkat és átvettük az irányítást, majd a félidő végén egy szép kontratámadást követően Solymos Zoltán kiegyenlített. A második félidőben még jobban játszottunk és az 55. percben egy tizenegyesből sikerült megszereznem a csapatnak a vezetést. Némi hiányérzetünk is volt a találkozó után, mert sok nagy helyzetet hagytunk ki.
– Ez volt ebben a bajnokságban az ötödik találatod. Hányig jutsz a bajnokság végére?
– Ha ezt a számot sikerül megdupláznom nem leszek elégedetlen.
– Nyolc éve még az MTK-val voltál bajnok. Látsz rá esélyt, hogy ismét magasabb osztályban játsszál?
– Sajnos nem leszek már fiatalabb, de igyekszem a legtöbbet kihozni magamból, és bízom benne, hogy szép sikerek előtt állok még, legyen az NB3 vagy NB2.

Szécsi József