Tóth Ákos NB2-es csapatot csinált Szegeden

A SZEOL SC, egykori nevén Tisza Volán SC, 2014-ben jutott fel a harmadosztályba, ahol nem sokat időzött. Az első évben az ötödik helyen végzett, idén pedig másodikként jogot szerzett az NB2-ben való indulásra. Tóth Ákos vezetőedzővel beszélgettünk, aki a Csongrád megyei bajnokságból az NB2-be repítette a szegedi együttest.

 

toth-akos.jpg

 

– Nagyjából végig egyenletes teljesítményt nyújtottak, miközben vetélytársaik fokozatosan kiszálltak a versenyből, így már három mérkőzéssel a bajnokság vége előtt feljutottak a másodosztályba. Miként értékeli a tavaszi szezon eddigi részét?

– Természetesen elégedett vagyok, hiszen nem toronymagas esélyesként jutottunk fel. Álomszerűnek tűnt ez még fél évvel ezelőtt, de valósággá vált.

– Elsősorban minek köszönhető a siker?

– Végig motivált, egységes volt a csapat, mindenki alázatosan tette a dolgát. 29 meccsből 17-szer nem kaptunk gólt, és mikor mi rúgtuk az elsőt, akkor mindig nyertünk.

– Eddig is az NB2-ben szerepelt a Szeged 2011 Grosics Akadémia együttese, amely viszont Gyulán játssza hazai mérkőzéseit. Van-e, illetve terveznek-e valamiféle együttműködést a két klub között?

– Mivel ők Gyulán dolgoznak, ezért nincs semmilyen kapcsolat a klubok között, pedig jó lenne. Más célokért küzdenek, nem akarunk rivalizálni.

– Azt lehetett hallani, hogy a Felső Tisza-parti Stadion nincs hitelesítve   másodosztályú mérkőzésekre. Hol rendezik majd hazai meccseiket?

– Az edzések változatlanul ott lesznek. A bajnoki mérkőzéseket az SZVSE stadionban fogjuk játszani, ahol kisebb beruházásokat kell végrehajtani.

– Milyen változások várhatóak a játékosállományban? Mely posztokat szeretné megerősíteni?

– A csapat gerince remélhetőleg marad. Az erősítést két irányból közelítjük meg: részben olyan játékosokat szeretnénk, aki erősítést jelent biztosan (elsősorban tengelyben), részben 21 éven aluli fiatalokat kell igazolni, akik vélhetően megállják a helyüket NB II-ben. Egy közös tulajdonság azonban elengedhetetlen – mindenkinek nagyon éhesnek kell lennie a sikerre.

Szécsi József