Taktikusabb és fegyelmezettebb lett a Tállya labdarúgócsapata, így sikerült előrébb lépni. Minczér Tibor volt a beszélgetőtársunk

Idei mindkét meccsét megnyerte a Tállya, és elkerült a kiesőhelyekről. A Tiszafüred elleni mérkőzésen Minczér Tibor kétszer is az ellenfél hálójába talált. 

Fotó: Tiszafüredi VSE

 

– Az utolsó helyen vonultatok téli pihenőre. Miként telt a téli szünet? Hogyan készültetek, és milyen változások történtek a csapatnál?

– Nem igazán telt jól, hiszen senki sem érezheti jól magát, aki a csapatával az utolsó helyen megy el téli szünetre. Igazán nagy mozgás nem volt az öltözőben a tél folyamán, de egy-két személyi változás azért történt. Érthető okok miatt. Úgy gondolom a felkészülés jól sikerült, a tervezett munkát elvégeztük, sokat fejlődtünk taktikailag, és ami szerintem a legfontosabb, hogy sokkal fegyelmezettebbek lettünk.

– Idén eddigi mindkét mérkőzéseteket megnyertétek és elmozdultatok a kieső helyekről. Elsősorban minek köszönhető ez?

– Elsősorban annak, hogy amint azt már említettem, taktikusabbak és sokkal fegyelmezettebbek lettünk. A csapatnak van egy elképzelése, amit a mester megkövetel tőlünk.

– Milyen taktikával léptetek pályára a Tiszafüred ellen?

– A pálya minősége és az aktuális helyzetünk miatt biztos védekezésből indultunk ki, de nekünk minden meccsen győzelemre kell játszanunk, amit úgy gondolom, hogy sikerült is megvalósítani. A kiállításig többször is az ellenfél védővonala mögé kerültünk, de sajnos gólt nem tudtunk lőni.

– Az első félóra után emberhátrányba kerültetek. Mi történt?

– Sajnos egyik játékosunkat a szurkolók labdarúgópályára nem illő módon inzultálták, amit persze mindenki hallott csak a játékvezető nem (ami nagyon érdekes). Ő elveszítette a fejét és olyat tett, ami miatt ki kellett állítani. Persze a partjelző ezt már észrevette!!! Szerencsére a csapat újra megmutatta az erejét és a “külső” nehézségek ellenére is sikerült megnyerni a mérkőzést.

– Mi volt az, amin változtattatok a kiállítás után?

– Mivel a csatár mögötti pozícióból esett ki az emberünk, így egyszerűen megmaradtunk 4-4-1-ben.

– Melyik együttes játszott fölényben?

– Szerencsére az első félidőben még nem tudták ránk erőltetni az akaratukat és többször is a kapujuk előtt voltunk. A második negyvenöt percben már egyre jobban fáradtunk, és ahogy telt az idő ellenfelünk egyre inkább átvette a játék irányítását, de szerencsére a beíveléseken kívül más veszélyt nem nagyon jelentett. A csapat maximálisan helyt állt. Ezúton is gratulálok mindenkinek!

– Végül 2-0-ra nyertetek. Te szerezted a meccs mindkét gólját. Miként történt?

– Az elsőnél Beni cselezett a 16-oson belülre és lövéssel próbálkozott. A labda lepattant a védőről, pont egy hazai játékos elé, aki lyukat rúgott. Elém került a játékszer, amit a kapus mozgásával ellenkezően vissza akartam rúgni a hosszúba, de a rossz talaj miatt végül a hálóőr lába között sikerült elrúgnom, szerencsére így is bement. A másodiknál kaptam egy labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, amit rávezettem a védőkre és a kapus mellett is eltolva az üres kapuba gurítottam.

– Korábban jó pár meccset játszottál az első-, illetve a második osztályban. Milyennek látod az NB3 Keleti csoportjának színvonalát, a csapatok erősségét, s az egyéb körülményeket?

– Úgy látom, hogy a Monor kiemelkedik a csoportból, de a többi csapat nagyon egyforma, bárki megverhet bárkit. Ami egy kicsit érdekes, hogy a “nagy csapatok” utánpótlás együttesei komolyan befolyásolhatják a végeredményt, mivel néha csak a fiatalok játszanak, néha pedig telerakják első és második osztályú játékosokkal. Mi is ennek lettünk az áldozatai az ősszel. A körülményeket tekintve, sajnos olyan szabályokat hoznak “odafent” ami nem minden esetben a labdarúgást segítik. Felújítás miatt vendégségben kell játszanunk a hazai meccseket távol Tállyától. Abaújszántón nagyon jó pályán lehetne játszani a hazai meccseket, de sajnos nincs fedett lelátó, ezért messzire kell utaznunk, de például a hétvégi ellenfelünknek sem volt fedett lelátója. és ha jól tudom, a másodosztályban is van olyan csapat, aminek nincs fedett nézőtere. Mondhatjuk, hogy a nézők miatt csinálják ezt, de mi pont emiatt veszítjük el nézőinket, mert az 5 km helyett 60 km-t kellene utazniuk…..

 – Látsz-e olyan együttest, amely veszélyes lehet a Monor első helyére, illetve mely csapatok közül kerülnek majd ki a kiesők?

– Szerintem a Monor egy szervezett jó csapat és az őszből kiindulva nem lesz igazi ellenfele. Úgy vélem, hogy megnyeri ezt a csoportot. Nem tudom, hogy melyik együttesek kerülhetnek kieső pozíciókba, de mi ezt el fogjuk kerülni!

 – Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Bármely helyezéssel elégedett leszek, amely a vonal felett lesz, de persze szeretném ha minél előrébb végeznénk!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply