Takács Kornél a Vecsés, majd a Szentlőrinc ellen is az utolsó percben szerzett gólt

A Dabas hórihorgas támadója sokszor csak csereként jut szóhoz, de jelenleg mégis ő a leggólveszélyesebb játékos a csapatban.

– Ebben az évben eddig 2 meccset játszottatok. A Vecsés és a Szentlőrinc ellen is 1-0-ra nyertetek idegenben. Mennyire vagy elégedett a csapat formájával, a mutatott játékkal?

– Valóban csak 2 mérkőzést játszottunk, és mindkét akadályt sikerrel vettük. Úgy gondolom, hogy télen remek alapozást végzett együttesünk és sikerült a csapat gerincét egyben tartani. Mindannyian vártuk már a bajnoki nyitányt, amelyet szerencsére nagyon jól kezdtünk.

– Te szerezted mindkét találatot, s külön érdekesség, hogy ezeket közvetlenül a lefújás előtt érted el. Miként estek a gólok?

– Mindkét gólnál beadásra érkeztem és sikerült az ellenfél védőjátékosát megelőznöm és a kapuba továbbítanom a labdát. Külön öröm számomra, hogy mindkét találatom győzelmet jelentett számunkra. Kiemelném Fricikét (Fritz Attila), aki már a sokadik gólpasszát adta nekem.

– A Vecsés ellen az 56., a Szentlőrinc ellen a 63. percben álltál be. Milyen feladatokat kaptál edződtől?

– Próbáljak meg gólt szerezni. Szerencsére ez mindkét mérkőzésen sikerült. Ahogy mondani szokták: először be kell rakni a bankba és csak utána lehet kivenni a bankból. Azon dolgozunk hétköznap, hogy hétvégén a mérkőzéseken sikeresek legyünk.

– Pályafutásod során volt egy időszak, amikor védőt játszottál. Elsősorban hátvédként vagy csatárként gondolsz magadra? Melyik poszton játszol a legszívesebben?

– Valóban szép éveket töltöttem el a védelem tengelyében, és úgy gondolom, hogy stabil teljesítményt sikerült nyújtanom belső védőként. A sors úgy hozta, hogy most a támadok közé kerültem. Volt idő mikor agyaltam ezen, hogy számomra mi a jó. Ma már nem gondolkodom ezen, az élet azt hozta, hogy támadóként számol velem az edzői stáb. Azon vagyok, hogy az elvárásoknak megfeleljek és minél többet legyek a pályán, minél több gólt szerezzek.

– Általában mindenki úgy gondolja, hogy a PMFC, a Tiszakécske és a Dunaújváros között dől majd el a bajnoki cím. Te melyiket látod erre a legesélyesebbnek?

– Igen, ez a három csapat kiemelkedik a mezőnyből. Véleményem szerint a PMFC és a Tiszakécske között dől el a feljutás.

– A Paks II. és a Hódmezővásárhely elleni hazai meccsetek elmaradt. Ha ezekből begyűjtenétek 6 pontot, akkor ti is ott lennétek az élmezőnyben. Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

–  Szerencsére jól kezdtük a bajnokságot, a két hazai elmaradt mérkőzést természetesen szeretnénk megnyerni, ezáltal tapadnánk az élmezőnyre. Remek játékoskerettel rendelkezünk ezen a szinten, és bízom abban, hogy a dobogó környékére odaér az FC Dabas, mert ez az összetartó közösség és Dabas is megérdemelné a minél jobb helyezést az NB3-ban.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply