Szuhodovszki Soma a forduló egyik legszebb gólját lőtte. Interjú az MTK 16 éves tehetségével

Szuhodovszki Soma ritkán látható, nagy góllal tette le névjegyét a harmadosztályban. Bár csapata vereséget szenvedett a Putnoktól, neki nincs oka az elkeseredésre, hiszen játéka elnyerte a mérkőzésen jelenlévő Teodoru Vaszilisz tetszését.

 

szuhodovszki-soma.jpg

Fotó: www.mtkbudapest.hu

 

– Hat évesen a Pénzügyőrben kezdted a labdarúgást, majd a KISE és az Újbuda következett. Kik volt az edzőid?

– Mindhárom klubnál ugyanannak a két edzőnek a kezei alatt nevelkedtem, idősebb Bursi Gábor és ifj. Bursi Gábor, akiknek nagyon sokat köszönhetek, hiszen ők szerettették meg velem a labdarúgást, ami mai napig az életem. Nem tudnék nélküle élni.

– 11 éves korodban kerültél az MTK-hoz. Hogyan történt ez?

– Egy mérkőzésen figyeltek fel rám és utána a saját klubom edzései mellett hetente egyszer a MTK-nál edzettem, hogy felmérjék képességeimet, amelyeken sikeresen teljesítettem.

– Milyen sikerekben volt eddig részed?

– A legnagyobbra a tavaly megszerzett U-17-es bajnoki címet tartom, amelyet magabiztosan 8 pont előnnyel sikerült megnyernünk.

– Az U-17 csapatból kiemeltek, s egyből felkerültél az MTK tartalékokhoz. Nem érezted túl nagynak az ugrást?

– Eleinte elég szokatlan volt, sokkal gyorsabban kell döntéseket meghozni, mint az U-17-ben, de ahogy teltek a hetek egyre jobban kezdtem megszokni a tempót. Az edzőmérkőzések során még bőven van hová fejlődnöm, de úgy érzem jó úton járok.

– Másodszor léptél pályára az MTK II. együttesében, s már sikerült is gólt szerezned, méghozzá nem is akármilyent. Felelevenítenéd hogyan történt?

– A gólról nem nagyon van mit mondanom. Mivel jobb oldalt játszottam, bal lábasként ezért gyakrabban cselezek az ügyesebbik lábam felé és az edzőm Pölöskei Gábor azt mondta próbáljunk minden támadást lövéssel befejezni, hogy ne tudjanak megkontrázni minket. Így hát lövésre vállalkoztam és így sikerült.

 

 

– Milyen az élet a Sándor Károly Akadémián?

– Már nem a Sándor Károly Akadémián töltöm mindennapjaimat, hanem Pesten az NB3-as kerettel készülök hétről hétre.

– Milyen terveid vannak a labdarúgásban?

– Minél előbb szeretnék bemutatkozni a nagy csapatnál, ez az elsődleges cél. Utána külföldre szerződni egy topligás csapathoz, ez az álom, aztán meglátjuk mi fog megvalósulni.

Szécsi József