Szintet lépett a Tiszakécske, amely az NB3 meghatározó együttese lenne. Interjú Oláh Mátéval

Fotó: www.kecskeikronika.hu

olah-mate.jpg

– Óriási fölénnyel nyertétek a Bács-Kiskun megyei első osztályú bajnokságot, pedig a Kecskemét is a mezőnyben volt. Veretlenül lettetek bajnokok, 27 győzelem mellett mindössze 1 döntetlen szerepelt a nevetek mellett. A gólkülönbség is egészen parádés volt 119-6. Végül a Balassagyarmat elleni osztályozó meccseket is megnyertétek. Hogy telt a nyár? Miként készültetek az NB3-ra?

– Szerencsére úgy alakult az előző idénye a csapatnak, ahogyan azt a szurkolók, a vezetés, valamint mi magunktól is elvártuk. A bajnokság után nem sok időnk jutott a pihenésre, főleg úgy hogy a balassagyarmati két mérkőzés meghosszabbította a bajnoki időszakot két héttel. Július elején el is kezdte a csapat a felkészülést az NB3-ra, ugyanabban a szellemiségben és alázattal, ahogyan azt megszokhatták tőlünk.

– Milyen változások történtek a játékosállományban?

– Ahogyan ez általában minden csapatnál történik, az új bajnokság új feladatokat állított elénk ezért a keret jelentős változásokon ment át. Véleményem szerint a játékosok, akik érkeztek, teljes mértékben beleillenek abba a filozófiába, amelyet a Duna Aszfalt TVSE mindig is képviselt.

– Hogyan értékeled az eddigi két meccseteket az NB3-ban?

– A két mérkőzés alapján megtapasztalhattuk, hogy ez most sokkal komolyabb bajnokság, mint amelyben az elmúlt szezonban szerepeltünk. Itt a csapatok taktikailag és játékosállomány szempontjából is felkészültek. Véleményem szerint azonban meghatározó csapata tudunk lenni a Közép csoportnak.

– Az Iváncsa ellen mennyire voltál elégedett a saját, illetve a csapatod teljesítményével?

– Fontos mérkőzés volt számunkra az Iváncsa elleni, mivel megszületett végre az első NB3-as győzelmünk, amely lélektanilag sokat jelentett a csapatnak. Jól játszottunk, végig hittel és alázattal, de még ennél is tudunk jobban játszani, olyan jól, amelyet a vezetőség, a szurkolók és a város is megérdemel.

– Hogyan estek a gólok?

– A két gól érdekes módon a találkozó legelején és a legvégén esett, mintha keretbe foglalta volna azt. Az elsőnél egy indítást követően Puskás Zoli harciasságának köszönhetően gyönyörű gólt rúgott. A második találatot a 88. percben szereztük Kardos Norbi parádés 20 méterről lőtt szabadrúgásából.
– Minden szempontból jó körülmények vannak Tiszakécskén, s úgy vélem, hogy bár újoncok vagytok, de magasabbra helyeztétek a lécet a puszta bennmaradásnál. Te mit vársz a csapattól?
– Úgy gondolom, hogy a vezetőség mindent megteremtett ahhoz, hogy a tiszakécskei labdarúgás nyugalomban fejlődhessen. Remélem ez a fejlődés töretlen lesz a közeljövőben és sok szép emléket tudunk okozni a vezetőségnek és a szurkolóknak.

Szécsi József