Szilágyi Máté két góllal járult hozzá a III. KER. TVE győzelméhez

A diósdi háromgólos vereség után kevesen bíztak abban, hogy éppen az óbudaiak fogják megállítani a rendkívül jó formában lévő Andráshidát. A meccs hősével, a két gólt szerző Szilágyi Mátéval beszélgettünk.

 

 

– Az Andráshida négy győztes meccs után látogatott Óbudára. Miként készültetek a találkozóra, s hogy érzed, mi volt az, ami ebből megvalósult?

– Egész héten a középpályás mozgásokat, nyitásokat és ezekből a szélsők beadásait gyakoroltuk. Helyenként ezek az elemek látszódtak is a csapat játékán és én úgy gondolom, hogy ha ezen az úton maradunk, akkor egyre sikeresebbek lehetünk.

– Milyen volt a meccs képe, mely csapatnak volt több helyzete?

– Tudtuk, hogy az Andráshida a hosszú utazást követően nehezebben fogja felvenni a meccs ritmusát. Ez így is történt, nagyobb hőfokon kezdtük a meccset és egy korai góllal vezetést szereztünk. A vendégcsapat igazából csak pontrúgásból tudott nagyobb veszélyt kialakítani a kapunk előtt, de ezeket rendre megakadályoztuk. A mérkőzés második félidejében akár növelhettük is volna góljaink számát, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Úgy érzem ebben kéne javulnunk, de összességében a játék képe alapján rászolgáltunk a győzelemre és itthon tudtuk tartani a három pontot.

– Két gól volt a mérkőzésen, mindkettőt te szerezted. Felelevenítenéd hogyan estek?

– Az első gólom a mérkőzés elején az 5. percben született. Szép kényszerítőt kaptam vissza Horváth Leventétől, amit utána úgy 16 méterről a kapu jobb oldalába lőttem. Második gólomnál, a mérkőzés vége felé Gálfi Laci barátomtól kaptam egy labdát, amit elvittem az első védő mellett, aki csak szabálytalanul tudott megállítani. A megítélt szabadrúgást kb. 19 méterről értékesítettem.

– Felemásan szerepeltek a bajnokságban, pedig a rajt előtt azt lehetett hallani, hogy előbb-utóbb megcélozzátok a másodosztályt. Hogy álltok most ezzel?

– Igen, sajnos nem úgy alakulnak az eredmények, ahogyan azt elképzeltük. Elsősorban az a célunk, hogy minél hamarabb egy kiegyensúlyozott teljesítménnyel tudjuk magunkat és a szurkolóinkat megörvendeztetni. A jövőben mindenképpen azon leszünk, hogy ezeken javítsunk. Az hogy ez mire lesz elég, az a bajnokság végén majd kiderül.

 

Szécsi József