Szép kihívás lenne az NB II-ben játszani. Interjú Csák Zoltánnal a Dabas gólkirályával

 

Csák Zoltán ebben a bajnoki évben 19-szer talált az ellenfelek hálójába, s így háromgólos előnnyel ő lett a Közép csoport gólkirálya. Emellett annak is örülhetett, hogy a Dabassal bronzérmes helyen végeztek a tabellán.

– A Dabassal rendkívül eredményes bajnoki évet zártatok. Teljes mértékben elégedett vagy a harmadik hellyel?

– Igen. A tények ismeretében tökéletesen elégedett vagyok. Szép idényt zártunk.

– A tavaszi szezon kezdetén megbetegedett korábbi vezetőedzőtök Honti József. Mit lehet tudni az állapotáról?

– Igen. Ez a legsajnálatosabb, ami történt a tavasz folyamán. Hála istennek a mester jól van. Remélem, dolgozhatunk még együtt valahol.

– 19 góllal te lettél a Közép csoport gólkirálya. Melyik gólodra vagy a legbüszkébb?

– A Pénzügyőr ellen szerzett szabadrúgás gólomra vagyok a legbüszkébb. 28 méterről a kapus helyére a hosszú felsőbe tekertem a labdát.

 

A Pénzügyőr ellen két gólt is szerzett

 

– Minek tulajdonítod, hogy idén ennyiszer eredményes voltál?

– Annak hogy egy jól összeszokott csapatban futballoztam, ami nem mellékesen az egyik legjobb közösség, aminek valaha tagja voltam. Ebben hatalmas szerepe van Honti Józsefnek. A társaim rendre kiszolgáltak, én csak azt tettem, amihez értek. Befejeztem az akciókat többnyire góllal. 

– Óriási a kereslet gólerős támadók iránt. Miként tervezed futballkarrieredet?

– Én ezt az óriási keresletet egyáltalán nem érzékelem. Nyilván szeretnék feljebb futballozni, már 4 évet voltam korábban NB2-ben, de ez az egy csoportos biztosan szép kihívás volna. Nekem nagyon fontos, hogy jól érezzem magam az öltözőben és abban a közegben, amiben nap mint nap dolgozok. A karrierem szempontjából is sok mindent mérlegre kell tennem. És a jövőm szempontjából is. Reméljük jó döntést hozok a nyáron.

Szécsi József