Szavaztak az olvasók. Soós Bence lett a Keleti csoport legjobb játékosa

Soós Bence egy remek szezont követően érkezett az NB2-es Sopronból Pesterzsébetre, ahol szintén kitett magáért, és a szurkolók egyik kedvencévé vált.

– A Szentgotthárd, illetve később az Illés Akadémia utánpótlás csapataiban játszottál (nevelkedtél). Mely edzők voltak azok, akiknek a legtöbbet köszönhetsz?

– Így van. Szentgotthárdon kezdtem meg pályafutásomat Heiter László kezei alatt, akinek sokat köszönhetek. Az Illés Akadémián több edző kezei alatt is megfordultam (Bakos Roland, Bánfalvi Attila, Csordás Csaba, Kuttor Attila) ők azok, akiket kiemelnék a sok edző közül. Az utolsó fél évem az Akadémián mondhatni elég jól sikerült és így szerződést kaptam a Haladástól. Onnan kölcsönbe kerültem Sopronba, ahol Supka Attila vezetőedző és Szántó Csaba másodedzővel nagyon jó munkát végeztünk. Ennek is volt köszönhető a csapat “sikeressége”.

– Elég sokszor pályára léphettél, így neked is komoly részed van abban, hogy 50 százalékos mérleggel zártátok az évet. Mi volt az, ami miatt mégis eljöttél?

– A nyár folyamán edzőváltás történt, és az új edző nem számított rám a továbbiakban és ezért hagytam el Sopron színeit.

– Azt hiszem, hogy több okból is jól jártál azzal, hogy Pesterzsébetre kerültél.

– Pesterzsébeten bekerültem egy nagyon jó közegbe, ahova elég gyorsan be tudtam illeszkedni és hála isten emellett ez eredménnyel is párosult. Ezúton is szeretném megköszönni Turi Zoltánnak és Takács Attilának a bizalmat felém.

– Távozásodat követően kapcsolatban maradtál egykori játékostársaiddal? Követted a fejleményeket?

– Igen több volt csapattársammal tartom a kapcsolatod még a mai napig is, akik a történésekről folyamatosan tájékoztattak.

– Számodra mit jelentett, milyen értékkel bírt az NB3-as ezüstérem?

– Én személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen eredményt tudtunk elérni a csapattal. Azért van bennem egy kis hiányérzet, hogy az őszi menetelésünk a tavaszi szezonban kicsit megszakadt és ezzel lecsúsztunk a dobogó legfelső fokáról.

– Milyennek ítéled meg a harmadosztály színvonalát a másodosztályhoz képest? Miben csúcsosodnak ki a különbségek?

– Szerencsésnek érzem magam, mert van egy kis viszonyítási alapom, ugyanis szerepeltem NB2-ben. Véleményem szerint hatalmas különbségek nincsenek, azonban van egy-két dolog, ami eltér. Gondolok itt a körülményekre, játékosok egyéni képességeire.

 – Elsősorban melyik poszton kaptál játéklehetőséget?

– Mikor idekerültem az ESMTK-hoz, akkor irányítóközéppályás posztra érkeztem. Több poszton is kipróbáltak, de a szezon nagy részét szélső támadóként játszottam.

– Volt-e olyan meccs, amelyet érdemes lenne kiemelni a most véget ért bajnokság összecsapásai közül, és miért?

– Talán a Putnok elleni itthoni meccset tudnám kiemelni. A csapat szerintem ezen a találkozón játszott a legjobban, sorra tudtuk kidolgozni a helyzeteket, amivel sajnos nem tudtunk élni. Ezen a meccsen volt meg a csapat minden egyes tagjában a legnagyobb győzni akarás és ezáltal hatalmas összhangban tudtunk játszani.

 – Játékosként mik az erényeid?

– A rúgótechnikámat tudnám kiemelni és a technikai képzettségem.

– Milyen további céljaid vannak a labdarúgásban?

 – Ha lesz rá lehetőségem, akkor szeretnék minél feljebb jutni és még több sikert elérni.

– Melyik csapatnak szurkolsz a labdarúgó világbajnokságon és van-e játékospéldaképed?

– Nem igazán van kedvenc csapatom, de ha ki kell valakit emelnem az Brazília. Akinek pedig a játéka nagyon tetszik az Isco.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply