Szavaztak az olvasók. Pallagi Botond lett a Nyugati csoport legjobb játékosa

Pallagi Botond tavaly ezüst, idén bronz érmet szerzett az Érdi VSE játékosaként. Meghatározó tagja volt csapatának.

 

– A harmadik bajnoki évedet fejezted be az Érdi VSE színeiben. Hol fociztál korábban?

– 12 éves koromban a Vasas Akadémiára kerültem és 5 és fél évig ott nevelkedtem. Majd hazakerültem Vácra, de fél évig nem léphettem pályára, mert szerződésem volt még a Vasasnál. 18 évesen első NB3-as mérkőzésemet a Jászapáti csapatában játszhattam, de talpcsonttörés miatt csak pár meccsen szerepeltem. Majd fél év után újra Vácott rúgtam a bőrt, ahol megyei és NB3-as bajnok lettem. NB2-ben is szerepelhettem a Vác FC színeiben, de fél év után kevés játéklehetőség miatt egy jó barátom által az Érdi VSE-hez igazoltam.

 – Június 3-án ünnepelted a 23. szülinapodat. Ekkor került sor a Videoton második csapata elleni mérkőzésetekre, amelyen gólt lőttél (úgy hallottam, hogy nem is akármilyent) és adtál egy gólpasszt is. Felelevenítenéd az olvasók számára hogy pontosan miként történtek?

– Születésnapom előtt, május közepén megkerestek a Kárpátaljai válogatottból, hogy szeretnék, ha részt vennék én is a júniusi világbajnokságon. Egyéb okok miatt le kellett mondanom, de megérte, hiszen góllal és gólpasszal tudtam segíteni a csapatomon. A gólom: Egy beadás után az ellenfél játékosa kifejelte a labdát, majd egy pattanás után kapásból, kb. 26-27 méterről a rövid felsőbe rúgtam.
A gólpasszom: A szögletet én végeztem el és a röviden álló Ebedli Zoltán fejét sikerült eltalálnom. Boldog vagyok, hogy a beadásból gólt fejelt, mert a búcsú meccse volt és egy ilyen meccset/szezont így kellett befejeznie. (A megígért tálca sört még mindig nem kaptam meg )

– Úgy vonulhattatok téli pihenőre, hogy azonos pontszámmal álltatok a tabella élén a Kaposvárral. A tavaszi szezonban kevésbé voltatok sikeresek, de így is bronzérmesek lettetek. Miként értékeled a hátunk mögött hagyott bajnoki évet?

– Az őszi szezonban elég jól szerepelt a csapatunk és nem véletlen voltunk az első helyen azonos pontszámmal a Kaposvárral. Egy rossz szót sem tudok mondani az első félévre. A tavaszi szezon már nem alakult úgy, ahogy szerettük volna. Az első három meccs után távolabb kerültünk a feljutást érő pozíciótól és így elég nehéz lett volna visszakerülni az első helyre. Az egész második félévben sérültekkel voltunk tele, nem tudnék egy olyan meccset mondani, ahol “teljes kezdőcsapattal” álltunk volna fel. Sajnos ez az év így alakult, de jön egy újabb év, ahol megmutathatjuk, hogy nem véletlenül voltunk az első helyen.

– Játékosként mik az erényeid?

– Elsősorban a rúgótechnikámat emelném ki, olvasom a játékot és a becsúszószerelésemet is erénynek mondanám.

– Tavalyról van egy NB3-as ezüstérmed, idén egy bronzérmed, de korábban a másodosztályban is pályára léphettél. Milyen további céljaid vannak a labdarúgásban?

– Természetesen szeretnék NB 1-ben szerepelni, de ehhez minimum egy átlagon felüli NB 2-es szezont kell játszanom. Így az első célom az NB 2-es szereplés, aztán meglátjuk, hogy mit hoz a sors…

– Melyik csapatnak szurkolsz a labdarúgó világbajnokságon és van-e játékospéldaképed?

– Világbajnokságon egy csapatnak sem szurkolok, szerintem egy magyar embernek nem lehet más “kedvenc országa”. Tetszik például a brazil, spanyol és belga csapat játéka, de magyar embernek Magyarország legyen a kedvenc csapata (szerepeljen bárhogyan is a csapat)!

Sokan nem szeretik ezt a játékost és sokan nem veszik észre, hogy mennyit “dolgozik” a pályán, de szerintem hihetetlen jól megoldja a feladatát és nagyon hasznos ember a csapata számára, Ő Sergio Busquets. De Kevin De Bruyne játékát is nagyon kedvelem!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply