Stabilizálódott a helyzet, így sikerült egy jó csapatot összerakni Monoron. Interjú dr. Selei András sportigazgatóval


– A 2017/2018-as bajnoki évben veretlenül lettetek bajnokok a Keleti csoportban. Feljutottatok az NB2-be, ahol egy gyengébb ősz után tavasszal ugyan már biztatóan szerepeltetek, de így sem jött össze a bennmaradás. Miként értékeled ezt az évet? Melyek a másodosztályban való szereplés tanulságai?

– Igen, sajnos tipikus tanulóéven vagyunk túl, sok tapasztalattal. Azt gondolom, mindenki tisztességesen tette a dolgát, és a tavalyi egy erős, kiegyensúlyozott bajnokság volt, ahol a rutintalanságunk és a lehetőségek hiánya kiesést eredményezett. Ahogyan nézem az idei NBII-t, most könnyebb dolgunk lenne… Sok mindenben más döntést hoznánk az elmúlt év tapasztalatai alapján, remélem lesz még rá lehetőség bebizonyítani, hogy a tanulóévünk nem volt hiába.

– A kiesés után egy darabig bizonytalan volt a helyzet, olyan hírek is felreppentek, hogy a Monor nem fogja tudni vállalni az NB3-at. Miként sikerült stabilizálni a helyzetet?

– Nagyon nehéz időszak volt a kiesést követő pár hét, sokáig úgy tűnt, hogy reménytelen a helyzet, hiszen a város teherbírása nem volt elegendő a felnőtt csapat NBIII-s indulásához, de az ezt követő váratlan pozitív fordulat, amit legfőképpen korábbi főszponzorunk a BSS 2000 Kft. és tulajdonosa csapatszeretetének köszönhetünk megmentette a felnőtt csapatot, és ezzel az utánpótlás státuszát is az idei évadra.

– A kezdeti baljós jelek után végül egy egészen ütőképes játékosállományt hoztatok össze. Kik voltak azok, akik távoztak és kik érkeztek a helyükre?

– Az előzőekben említettek miatt, idén egy stabil, de közepes költségvetéssel tudunk dolgozni. Ez az anyagi háttér, a régi bajnokcsapat tagjainak klubszeretete és nem utolsó sorban a kiemelkedő szakmai stábmunka elég volt ahhoz, hogy az NBIII-ban már többször csúcsszinten bizonyított mag egyben maradjon. Melléjük a már bevált koncepcióval szinte csak kieső csapatokból igazoltunk olyan játékosokat, akik saját csapatukban kiemelkedtek, és szellemiségben is beleillenek a filozófiánkba. Így került hozzánk Fisli András és Szabó Zsombor Csepelről, Nagy Bendegúz a Pénzügyőrből, Adamcsek Máté a Paks második csapatából, mind remek labdarúgó, akik már most bebizonyították azt, hogy nem véletlenül választottuk ki őket, vannak közöttük komoly értékek. De ide sorolhatom Farkas Ádámot is, aki Sárvárról érkezett és már a rutint képviseli, remek csapatember, valamint Tóth Ádám, korábbi gólkirályunk visszatérése is nagy erősítés. Úgy tűnik jól sikerült megtalálnunk a régiek és újak közötti összhangot, Horváth Dávid gyorsan összemixelte őket, a sikerek pedig tovább javítják a csapatszellemet. Ami még nagy öröm, hogy több monori fiatal is egyre gyakrabban kap játékperceket, ami az utánpótlásunkban folyó szakmai munkát is dicséri.

Fotó: Szabó Krisztina, Monor Labdarúgás

– Milyen tervekkel vágtatok neki a bajnokságnak?

– Sok az újdonság idén, sok minden változott, így nem volt kimondott cél. Össze akartunk rakni egy győztes keretet, azzal a céllal, hogy minden meccset meg akarunk nyerni. Le a kalappal a srácok előtt eddig, úgy tűnik igényesek, magasra teszik a mércét és nehéz helyzetbe hozzák a klubvezetést.

– Ezúttal a Közép csoportba kerültetek. 4 mérkőzés után még veretlenek vagytok, a megszerzett 10 pont felettébb biztató, pedig mind a 4 ellenfél kifejezetten erős volt. Milyenek a benyomásaid?

– Újdonság a Közép csoport, de nem látok nagy különbséget a Keleti csoporthoz képest. Ha jó csapatod van, akkor csoporttól függetlenül jó eredményeket fogsz elérni, ez így volt Keleten is és bízom benne, hogy idén is így lesz. Bár még az elején tartunk, de a Monor jó csapat!

– Hogyan látod a Közép csoport erőviszonyait? Mely csapatok emelkednek ki a mezőnyből?

– A Pécs eredményei meggyőzőek eddig, és nem titkolt céljuk a feljutás, de biztos vagyok benne, hogy a Monor méltó ellenfele lesz. Ismerem a játékosainkat győztes karakterek, küzdenek a végsőkig majd. A dobogóért még az Iváncsát, a Kecskemétet és a Szentlőrincet látom esélyesnek.

– Vasárnap a Tintahalak otthonába látogattok. Mit vársz a párharctól?

– Az elmúlt években kissé csodálva is figyeltem, azt az alázatot, ahogy feltörtek az NBIII-ba, küzdöttek a tagság megőrzéséért, és nyertek. Idén talán komolyabb céljuk is lehet, amire Miskei mester a garancia. Ettől függetlenül jelenleg jobb játékerőt képviselünk, csalódott lennék, ha nem szereznénk meg a 3 pontot a Pécs elleni rangadó előtt.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply