Sötét Dávid összességében szép évet zárt az újonc Bicskével


– Gratulálok ahhoz, hogy Te nyerted meg az NB3 Foci Facebook csoport közönségszavazását, és így Te lettél a Nyugati csoport legjobb játékosa. Milyen jelentősége van ennek számodra?

– Köszönöm szépen! Nagy meglepetés volt számomra a győzelem. Szeretném megköszönni a Bicskei Torna Club-nak, a Bicske Tigers szurkolói csoportnak és mindenkinek, aki szavazott rám! Számomra megmutatja, hogy Bicskén a közösségnek milyen ereje van.

– Már 4 éve Bicskén játszol, de azt megelőzően jó pár meccsed volt az NB2-es Csákvár színeiben is. Melyik sikereidre vagy a legbüszkébb?

– A Csákváron eltöltött évek csodálatosak voltak. A megyei osztályt 100 %-os teljesítménnyel nyertük, azt követően újoncként lettünk bajnokok az NB3-ban és léptünk fel a másodosztályba. Remek közösség volt. Sok első-, másodosztályt megjárt rutinos játékossal, akiktől rengeteget tanulhattunk.

– Korábbi edzőid közül kiknek köszönhetsz a legtöbbet?

– A Videotonban nevelkedtem és az utánpótlás edzőimtől kaptam a legtöbbet. Fejes Gábortól, Disztl Lászlótól, Petres Tamástól! Szerintem a futball egyik legfontosabb szereplői az utánpótlásban dolgozó edzők. Komoly felelősség. Én magam is edzősködök Csákváron.

– Leginkább melyik poszton szeretsz játszani?

– Belső védőként érzem a legkomfortosabban magam, bár korábban más posztokon is szerepeltem.

 – Játékosként mik az erősségeid?

– Úgy gondolom, hogy jó fizikumom van, erős vagyok fejjátékban és igyekszem a támadásokban is segíteni a csapatot.

– A Bicske csapatával újoncok vagytok a harmadosztályban. Miként értékeled az eddigi időszakot?

Egy jó alap számunkra a magunk mögött hagyott fél év. Tudjuk, hogy jobb pozícióban is állhatnánk, de a futballban sokszor nüanszok döntenek. Azért dolgozunk, hogy minél feljebb kerüljünk tavasszal a tabellán.

– Melyik mérkőzéseket emelnéd ki?

– A Pápán aratott győzelmünk nagy bravúrnak számított. Számomra még a Veszprém elleni meccs is kellemes emlék.

– Milyen további terveid vannak a labdarúgásban?

Szeretnék minél több ideig, a lehető legmagasabb szinten játszani, mert nagyon szeretem ezt a játékot!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply