Sokkal több van bennünk mint amit a tabella mutat. Interjú Bányai Róberttel

A hétvégén az ESMTK megmutatta az erejét és nagyarányú győzelmet aratott. Interjút készítettünk az ezúttal is remekül játszó Bányai Róberttel.

 

banyai-robert.jpg

 

– A fordulót megelőzően 24 mérkőzésen 24 gólt lőttetek, ennek alapján váratlannak tűnt, hogy ilyen különbséggel nyertetek. Volt öt gól különbség a két együttes között?

– Igen, sajnos ennyi meccsen csak 24 gólt tudtunk lőni, ami szerintem gyenge teljesítmény. Nagyon hullámzó a játékunk, többen távoztak, helyükre sok új játékos érkezett. 7-8 játékos megy, 7-8 játékos jön, nagyon nehéz így csapatot építeni. Ráadásul sérülésekből is kijutott bőven. Ezek a dolgok megviseltek minket, de bízom benne hogy a jövőben ez nem így lesz. Számomra nem volt meglepő az 5-0-ás győzelem, kijárt már a csapatnak. Sokat teszünk a mindennapokban az előrelépésért, de vannak olyan meccsek, amikor semmi sem jön össze, például a Komló ellen, ahol mindent kihagytunk, a kihagyhatatlant is. Most szerencsénk volt, nagyjából minden helyzetünkből gól született, de így is volt 5 gól különbség az ESMTK és Gyula között, hiszen ellenfelünknek csak a 87. percben adódott az első helyzete.

– Hogyan estek a gólok?

– Az első gólt megelőzően labdát szereztem az ellenfél térfelének közepén, amit bevezettem a gyulai tizenhatoson belülre. Nem tudtam kapura lőni, jól zárt a védő. Benéztem, de nem láttam érkező társat, ezért a második hullámban érkező Kocsis Dávidnak passzoltam, aki egyből lőtt. A kapus ugyan beleért, de nem tudott hárítani. 1-0

A második gól előtt bedobással jött a Gyula a mi térfelünk közepétől, amit megszereztünk. Hozzám került a labda, felnéztem, és láttam, hogy Németh Zoli (Gyogyika) elindul. Elé íveltem a lasztit, amit ő bevitt a tizenhatoson belülre, de csak szabálytalanul tudta szerelni a védő, amiért tizenegyest kaptunk. Vass Zsolt értékesítette a jogos büntetőt. 2-0

A harmadik gólnál a baloldalon szőttünk a támadásunkat. Kocsis Gergő cselezgetett, és egy szép mozdulattal elém tette a labdát. Remek passz volt, de sajnos nem jól vettem át, jött a védő és felszabadított, azonban rosszul sikerült neki, hiszen az Kiss Dávidhoz került, aki nem sokat habozott, egy igazítás után laposan kilőtte a hosszút. 3-0

A negyedik gól előtt járattuk a labdát. Az ellenfél térfelén jártam mikor láttam, hogy Németh Zoli (Gyogyika) ismét elindul, elé passzoltam, aki egyet igazított rajta, majd laposan belőtt a kapu elé. Szerencsére egy gyulai lábon megpattant a játékszer, és öngól született belőle. A játékvezető Németh Zolinak ítélte a gólt. 4-0. Az ötödik gól kicsit ködös számomra, de ha jó emlékszem, Tóbiás Zsolt és Németh Zoli passzolgattak az ellenfél tizenhatosánál, amit Zoli bevitt a tizenhatoson belülre. Jött a védő, de ismét nem tudta szabályosan szerelni, így tizenegyeses lett belőle, amit Vass Zsolt ismét nem hibázott el. 5-0

– Melyik poszton szerepeltél és hogy ment a játék?

– Középső középpályán játszottam. Nem ez volt életem meccse. Sajnos rosszul kezdtem a mérkőzést, sok volt az eladott labdám a támadó zónában, de ahogy telt múlt az idő, és már vezettünk is, egyre jobban belejöttem.

– Miként látod a csoport erőviszonyait, mely csapatok végezhetnek majd a dobogón, s ki fog kiesni?

– Hozzánk hasonlóan, szinte mindenki nagyon hullámzóan teljesít, bárki képes bárkit legyőzni. Csak apró dolgok döntenek egy-egy meccsen. Minden egyes mérkőzésnek és pontnak fontos jelentősége van egy ilyen kiélezett bajnokságban. Az első helyen a Kozármisleny fog végezni. A második és a harmadik helyen a Szeged és a Komló osztozik majd. A kieső a Hódmezővásárhely, Szekszárd, Bölcske, Békéscsaba négyesből fog kikerülni, de nem tudnám pontosan megjósolni, hogy melyik, van még hátra hét mérkőzés.

– Hányadik helyre érhet oda az ESMTK?

– Jó kérdés! Mindent megteszünk a csapatommal, hogy minél feljebb végezzünk a tabellán. Bízom benne, hogy a 6-7-8. helyek valamelyikére odaérhetünk, ugyanis sokkal több van bennünk, mint amit a tabella mutat.

Szécsi József