Sok helyzetből sok gólt lő. Interjú Mojzer Györggyel a Szigetszentmiklós csatárával

Október közepén a Szigetszentmiklós 3-0-s vereséget szenvedett Dunaújvárosban. Sokan azt várták, hogy ezzel megtörik majd az addigi lendület, de nem így történt, mert az azt követő mindhárom bajnokiját megnyerte a Pest megyei együttes. A hétvégén a Szentlőrinc ellen  is diadalmaskodtak. A góllövőlistát utcahosszal vezető Mojzer Györggyel beszélgettünk.

 

– Igazán imponáló eredménysort mondhattok magatokénak, hiszen az eddigi 14 bajnoki mérkőzésetekből 13-at megnyertetek. Elsősorban miben látod csapatod erősségét?

– Így van, remek mutatókkal rendelkezünk. A csapaterősségét?! Szigetszentmiklóson a kiesés után egy teljesen új csapatot kellett építeni és nem lett volna elég, ha csak neveket igazoltak volna a vezetők, mindenképpen olyan embereket szerettek volna hozni, akik a kvalitásuk mellett emberileg is minél hamarabb össze tudnak csiszolódni, és ez sikerült is. Rendkívül jó az öltözői hangulat, elsősorban ebben látom az erősségünket!!

– A nyáron érkeztél. Milyennek tartod az itteni légkört?

– Igen, most kerültem vissza Szigetszentmiklósra, de hozzá kell tennem, hogy közel 9 éve vagyok a szigetszentmiklósi közegben, vagy így vagy úgy, de Szigetszentmiklóshoz tartoztam az elmúlt években. Szuper a légkör Szigetszentmiklóson, a vezetőktől elkezdve a szertároson keresztül a takarítóig mindenki teljesen profin végzi a munkáját és próbálják megkönnyíteni a dolgunkat.

– Tevékenyen hozzájárultál a csapat meccsenkénti hármas gólátlaghoz, hiszen már 13 találatnál jársz. Mi az oka annak, hogy ennyire kijött a lépés?

– Az okát mindenképpen a csapatjátékban látom, rendkívül sokat vagyok a kapu előterében, sok helyzetet dolgozunk ki és szerencsére sikerül is ezeket hellyel-közzel értékesíteni.

– A Szentlőrinc ellen 11 perc alatt kétgólos előnybe kerültetek. Te érted el a második találatot. Hogyan történt?

– Így van, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már a 6. percben vezetést szereztünk. Miután az ellenfél ránk jött, Pintér Dominik révén a baloldalt egy kontrából mögéjük tudtunk kerülni. Az ötös magasságában vettem át a beadást, elhúztam a kapus mellett és az üres kapuba passzoltam. Ezután egy kicsit a játékunk megnyugodott és az ellenfél egy szögletből gólt tudott szerezni. Ezt követően már csak nekünk voltak lehetőségeink, mindvégig kezünkben tartottuk a mérkőzést.

– A bajnokság egyik nagy esélyesének számítotok. A Budafokon kívül van még más csapat is, amely megelőzhet benneteket?

– Úgy gondolom, hogy a bajnokságot a Szigetszentmiklós vagy a Budafok fogja megnyerni, és remélem, hogy majd mi örülhetünk a végén!

Szécsi József