Simon Attila csak 1 évre tervez az NB3-ban. Bajnok lenne és gólkirály

Simon Attila vezérletével (mesterhármast szerzett), kiütötte a Szolnok a Debreceni EAC együttesét.

 • Megnézve a videóösszefoglalót, látszott, hogy rengeteg helyzetetek volt, rúghattatok volna 5 gólnál is többet.
 • Végig kézben tartottuk a mérkőzést és egy percig nem forgott veszélyben a győzelmünk. Szerintem az 5-1 nagyon megsüvegelendő, de még nagyobb koncentráltsággal, lehetett volna nagyobb is a különbség. Ne legyünk telhetetlenek, ez egy szép, magabiztos győzelem volt. Ebből azért tudunk táplálkozni a jövőben.
 • Korábban az NB1-ben, NB2-ben szerepeltél. Az élvonalban gólkirály voltál. Játszottál már valaha az NB3-ban?
 • Igazolt játékosként nem. Amikor Újpesten fociztam, akkor 1 meccs erejéig játszottam az NB3-as csapatban, talán még Kecskeméten pár meccset.
 • Nagyon nagy a kontraszt az NB2 és az NB3 között? Mely dolgok azok, amelyekben leginkább látszik a különbség?
 • Az NB1 és az NB2 között is nagy, ugyanígy az NB2 és az NB3 tekintetében. Azt mondhatnám, hogy a játék minden elemében. Jóval lassabb a játék, s ez elsősorban a fejbéli döntéseknél, a gondolkodásnál szembetűnő. Szerencsére, ha a saját mérkőzéseinket nézem, akkor volt néhány meccsünk, ahol jó iram volt, amely az NB2-ben is megfelelt volna. Emellett, főleg az utóbbi időben, tetszetős játékot is nyújtottunk. Bízom benne, hogy ezzel ki tudunk emelkedni a mezőnyből.

 

Videó: Szolnok TV
 • Milyen célt tűztetek ki a bajnokság megkezdése előtt? Egyértelműen a feljutást, vagy nem eszik olyan forrón a kását?
 • De együk. Én nem azért jöttem, hogy hosszú évekig az NB3-ban tanyázzak. Valóban az volt az első kérdésem, hogy cél-e a visszajutás, mert én csak 1 évben gondolkodom az NB3-ban. Hála Istennek ott tudunk lenni az élmezőnyben, tartjuk a lépést a többi csapattal. Nagy múltú együttes vagyunk, remek az infrastruktúra, jók az edzések, így bízom benne, hogy sikerülni fog.
 • Mely csapatot, vagy mely csapatokat érzed a legnagyobb riválisotoknak?
 • Mostanra már a tabella nagyjából tükrözi a realitást. Úgy gondolom, hogy rajtunk kívül a Jászberény és az ESMTK lehet még esélyes a feljutásra. Ott vannak még a 20 pontos sényőiek is, ami egy nagyon szép eredmény, de szerintem ők hosszútávon ki fognak szállni a versenyből. Hazai pályán 4-1-re, simán megvertük őket, de azóta igen tisztességesen menetelnek. Tiszteljük az ellenfeleinket, de igyekszünk csak magunkkal foglalkozni, és a saját játékunkat játszani. Mindenkire rászeretnénk ezt erőltetni, s akkor hosszútávon mi leszünk a dobogó csúcsán.
 • Te személy szerint milyen célt tűztél ki magad elé? Akár gólszámban, akár másban.
 • Nem tűztem ki pontos számot, de maximalista vagyok. Első szeretnék lenni a csapattal, és remek lenne, ha ez egy NB3-as gólkirályi címmel párosulna. Egy csatárnak nem lehet más a célja. Mindent elkövetek azért, hogy az érdekeink találkozzanak. Szerencsére jó úton járunk ehhez.
 • A hétvégén egy igazi rangadót játszotok majd, a Jászberényt fogadjátok. Mit vársz ettől az összecsapástól?
 • Elsősorban hazai győzelmet, de egy rangadó mindig háromesélyes. Mindkét együttes 19 ponttal áll a tabellán. Legfőképpen arra számítok, hogy nagyon sok néző kilátogat majd a meccsre, buzdítanak minket és segítenek a céljaink elérésében. Fontos lenne megtölteni ezt a nagyon szép stadiont. Azt várom még, hogy folytatni tudjuk azt a megalkuvást nem tűrő játékot, ami az utóbbi időben jellemző volt ránk, s akkor a győzelem is meglesz.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply