Silye Erik bajnok szeretne lenne a Fradival

A vártnál nehezebben nyert a Ferencváros tartalékcsapata a Sárvár ellen, pedig már korán, a 8. percben vezetést szereztek. A harmadosztályban élete első gólját szerző Silye Erik válaszolt kérdéseinkre.

 

 

– Húsz-harminc évvel ezelőtt az volt szinte minden fiatal srác álma, hogy a Fradiban focizzon. Van ennek még most is varázsa?

– Egyértelműen, annak ellenére is, hogy a Ferencváros utánpótlásszinten nem akadémiai rendszert üzemeltet. Jelenleg is Magyarország legnagyobb és legsikeresebb klubja, úgy gondolom, nem sok fiatal habozna, ha a Ferencváros szerződést tenne elé.

– Hétről-hétre lehetőséghez jutsz a második csapatban, s talán már nincs messze az az idő, amikor az élvonalban is megmutathatod magad. Nagyobb az esélyed erre védőként, mintha más poszton játszanál?

– Az ország legerősebb csapatába egyik poszton sem könnyű bekerülni pláne fiatalként, ez rám is igaz, hiszen egy magyar és egy ecuadori válogatott van előttem a rangsorban, de remélem, eljön az én időm is.

– Térjünk vissza a tartalékcsapathoz. A hétvégén 2-0-ra nyertetek a Sárvár ellen. Te szerezted az első gólt, mely egyben életed első harmadosztályú találata is. Felidéznéd, hogy történt?

– Nagyszerű kispasszos játék előzte meg a gólom, melynek végén Popov Patriktól kaptam ziccerpasszt, majd elgurítottam a labdát a kilépő kapus mellett a rövid sarokba.

– Egészen a 93. percig várni kellett a második gólotokra. Milyen volt a mérkőzés képe?

– Sajnos a korai gól után nem tudtuk játszani azt a játékot, ami a korábbi meccseinken jellemző volt ránk, ennek ellenére a kapunkig nem nagyon jutott el a Sárvár. A második félidőben többször is megszerezhettük volna a második gólt, így hogy csak a 93. percben sikerült, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést.

– Eddig remekül szerepeltek a bajnokságban, de most jön majd az ETO, majd a Vidi II. elleni találkozó. Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

– Látva az erőviszonyokat, úgy gondolom nagy versenyfutás lesz a dobogós helyezésekért, de én mindenképp bajnok szeretnék lenni a szezon végén!

Szécsi József