Sikeres évet zárt a Szentlőrinc. Interjú Turi Zsolttal

Turi Zsolttal a www.szentlorincse.hu weboldal készített interjút.
1. Hogyan értékelnéd az évet? Elégedett vagy a szezonnal?
Tavasszal a biztos bentmaradást tűztük ki célul, de ha lehet, akkor próbáljunk az első 8 csapat közé kerülni. Mindkét elvárásnak eleget tettünk, egy pillanatig sem voltunk kieső helyen, végig mi irányítottuk a sorsunkat és csak rajtunk múlott, hogy nem lett még jobb szereplés. A játékosok hozzáállása sportemberekhez méltó volt, mindenki hozzátette a maga részét a sikerhez. Úgy gondolom sikeres évet zártunk mind a bajnokságban, mind a Kupában.
2. Ősszel mikor átvetted a csapatot Bulatovicstól hullámvölgyben voltunk. Mi lehetett az oka?
Nem tudnám megmondani mi volt az oka, de egy biztos, ha akkor egyből én kaptam volna meg a csapatot, ez a hullámvölgy nem lett volna és egy könnyebb, jobb tavasz elé nézhettünk volna. 
3. Nehéz volt gatyába rázni ezt a fiatal gárdát, és visszahozni őket a “meccsbe”?
Nagyon nehéz feladatot vállaltam el, de bíztam magamban és a csapatban. Sok olyan játékos van a keretben, akik utánpótlásban megfordultak a kezem alatt, tudtam, hogy mire képesek, és ők is tudták mire számíthatnak tőlem, így könnyebb dolgom volt, mint másnak lett volna. Sosem féltem a kihívásoktól, mert tudom, hogy mire vagyok képes, és amit vállalok azt mindig meg is valósítom. Természetesen ehhez kellett a csapat is, ezért köszönet jár minden játékosnak és a szakmai stábnak.
4. Nagy volt a nyomás a játékosokon mivel 6 csapat esett ki idén az NB3-ból. Másképp kellett “bánni” ezzel a fiatal csapattal?
Fontos volt, hogy szót tudtam érteni a játékosokkal, elfogadták amit mondok és meg is valósították azt, ezért voltunk sikeresek, mint CSAPAT. Ilyen szituációban fontos a higgadtság, a bizalom a játékosok felé, és ha optimistán állsz a dolgokhoz, a siker sem marad el. 
5. Tavasszal mentálisan sokkal erősebb volt a csapat, nem nagyon tudtak megverni minket, de sok volt a döntetlen. Mit gondolsz erről?
A csapat, mint közösség volt erős, ezért is tudtuk elérni a céljainkat. Mindegy milyen összetételben léptünk pályára hétről-hétre, így is hoztuk a pontokat. A sok döntetlen a gyatra helyzetkihasználásunk miatt volt, hiszen ezeken a mérkőzéseken legtöbbször lefociztuk az éppen aktuális ellenfelünket, csak a gólok nem jöttek…
6. Kiemelnél valakit a csapatból?
Nem. Ezt a szép eredményt a csapat együtt érte el, mindenki kivette a részét a sikerből. 
7. Ha egyben tartanánk ezt a fiatal gárdát, akkor talán még jobb évet tudnánk jövőre produkálni… Mi a véleményed?
Remélem, hogy együtt tudjuk tartani a csapatot, és egy-két poszton megerősítve még jobbak és erősebbek leszünk a következő szezonban. 
8. Hogyan alakul a jövő? Mikor kezdődik a felkészülés? Milyen erősítések lesznek?
Én maradok az NB III-as csapat vezetőedzője, vannak kiszemeltek, de erről most még nem beszélnék. Egy hónap pihenőt kaptak a játékosok, a felkészülés július 4-én kezdődik, az edzőmérkőzéseket már lekötöttük.