Sejben Viktor mesternégyessel bizonyította, hogy lehet rá számítani

Sejben Viktor nemrég töltötte huszadik évét. A 182 cm magas villámgyors játékosnak minden adottsága megvan hozzá, hogy már a nagyon közeli jövőben egyik alapembere legyen a Videotonnak, de eddig jobbára csak a második csapatban kapott lehetőséget. Az elmúlt fordulóban mesternégyest ért el, és emellett egy gólpasszt is adott.

– Nem kezdte jól a bajnokságot a Videoton II. (érdekes amúgy hogy az első csapat is nagyon rosszul rajtolt), hiszen az első három mérkőzését elveszítette. Ráadásul 13 kapott gól mellett mindössze 1-et sikerült rúgni. Mi történt?

– Egy új csapatot kellett kialakítani, sok fiatal játékos került fel, akiknek még tapasztalatot kell szereznie a felnőtt fociban, és kellett egy kis idő mire a játékosok is összeszoktak, de most már egyre jobb eredményeket ér el a csapat.

– Igen, azóta konszolidálódott a helyzet, s az azt követő négy meccsből hármat sikerült megnyerni. A hétvégi Ajka elleni 6-3 már igazán dicséretre méltó, főleg egy volt NB2-es csapat ellen. Hogyan alakult ki ez a sporttörténelmileg jól hangzó eredmény?

– Igen, egyre jobban összeáll az együttes, és általában páran visszajátszunk az első csapatból is. Mivel a legutóbbi meccsen sajnos kikaptunk, most mindenképpen nyerni szerettünk volna, hogy folytatni tudjuk a javuló tendenciát.

 

Videó: Videoton FC

 

– Bár lőttél már gólt az első osztályban is, de úgy gondolom, hogy ezúttal nem bántad meg, hogy az NB3-ban léptél pályára, hiszen nem sűrűn fordul elő, hogy valaki négy gólt lőjön egy mérkőzésen. Elmesélnéd, hogyan estek a góljaid?

– Az első gól is az én passzomból született, a pálya szélén vittem el a labdát, a tizenhatoson belül csináltam egy vissza cselt és Barczinak passzoltam középre, aki értékesítette a helyzetet. A másodikat egy büntetőből szereztem. A harmadik gólnál Barczi Dávid adta vissza a gólpasszomat, ekkor szélről indultam a védők mögé, kissé kiszorított helyzetből ugyan, de sikerült a kapus mellett elrúgva a labdát, gólt szereznem. Az ötödik találat is az én nevemhez fűződik. Egy kontratámadás során megint csak Barczi Dávid készítette le nekem a pöttyöst, mélységből érkeztem és így lendületből vihettem rá a védőkre. A tizenhatosnál kényszerítőztem Ante Solomun-al és a visszakapott labdát egyből lőttem kapura, ami a hosszú alsóba ment. A hatodik és egyben utolsó gólunknál a vendégek hazaadták a labdát a kapusnak. Láttam, hogy megzavarhatom, a sebességemnek köszönhetően odaértem mielőtt elrúghatta volna a lasztit. Beleléptem a kirúgásba, ami rólam a kapu felé pattant, és bár lehet bement volna magától is még a visszafutó kapus előtt berúgtam, és ezt követően már le is fújta a bíró a meccset.

– Ebben a bajnoki idényben eddig mindössze 8 perc jutott számodra az első csapatban. Jelenleg miként látod esélyeidet?

– Rengeteg új igazolása van a Videotonnak, így nem könnyű bekerülni, viszont remélem, hogy fiatal saját nevelésű játékosként megkapom a lehetőséget. Ez a négy gólom is újabb bizonyíték arra, hogy lehet velem számolni. 

Szécsi József