Sejben Viktor kétszer is mattolta a Győri ETO kapusát

Sejben Viktor évek óta meghatározó játékosa a Videoton korosztályos csapatainak. 16 évesen 35 gólt szerezve az U-18 bajnokság gólkirálya lett. Az elmúlt fordulóban a Győr ellen talált kétszer a hálóba. A 19 éves játékos fejlődése olyannyira töretlen, hogy augusztusban bemutatkozhatott az élvonalban is.

 

sejben-viktor.png

Fotó: www.vidi.hu

 

– Szombaton 4-2-re legyőztétek a győrieket. Milyen volt a találkozó?

– Igazi rangadóhoz méltó hangulat volt, hiszen sok győri szurkoló elkísérte a csapatot, és még több fehérvári látogatott ki Sóstóra. Hajtós és izgalmas mérkőzés volt, ahol a győriek kezdtek jobban és sikerült megszerezniük a vezetés is, viszont nem sokkal rá egyenlítettünk és fordítottunk, és onnantól nem engedtük ki a vezetést a kezünkből és sikerült megnyerni a rangadót, amely sok helyzetet és gólt hozott.

– Megérdemeltnek mondható a sikeretek?

– Mindenképpen, nagyon sokat tettünk a győzelemért, a győriek remek játékerőt képviselnek, de a végjátékban pontosabbak voltunk.

– Két gólt is szereztél a találkozón. Felelevenítenéd ezeket?

– Az első gólomnál egy baloldali támadást követően a szélső befelé hozta a labdát, én visszamozogtam a 16-os vonaláig, és a rám passzt követően a védők kényszerítőre számítottak, viszont átvételből ráfordultam és igazítás nélkül a hosszúba lőttem. A második gólomnál a szélről indulva egy nagyon szép összjáték végén kerültem helyzetbe, amit kapásból ellőttem, viszont az elsőnél a kapus még védeni tudott, de a kipattanónál már tehetetlen volt.

– Mely csapatok között fog eldőlni a bajnoki cím, illetve a feljutás kérdése?

– Véleményem szerint a bajnoki cím az nb1-es együttesek második csapatai, illetve a Győri ETO között fog eldőlni, a feljutásnál viszont a második csapatok nem szólhatnak közbe, de még messze van a bajnokság vége ezért nehéz az esélyeket latolgatni.

– Azt hiszem, hogy az őszi szezon eddig remekül sikerült számodra. A Videoton második csapatával tízből kilenc meccset megnyertetek, s az első helyen álltok. Hat meccsen hét gólt szereztél, s emellett az élvonalban is pályára léphettél. Elégedett vagy?

– Igen a Vidi II idén remekül összeállt, látszik a csapaton, hogy a stáb és a játékosok remekül megtalálják a közös hangot, és ez az egyik fő oka a sikernek. Rengeteget változtatom a pozíciómat a meccseken belül, amit Disztl László ki is emel meccsek előtt, érzem a bizalmat is és ennek köszönhető az eredményességem is. Remélhetőleg egyre több játéklehetőséget kapok az első csapatban is, hiszen napról napra azon vagyok, hogy ez bekövetkezzen, a többi a vezetőség feladata.

Szécsi József