Schindler Szabolcs fokozná a csapaton belüli versenyhelyzetet


Schindler Szabolccsal az FC Ajka vezetőedzőjével beszélgettünk

 • A 11. fordulót követően beszélgettünk, akkor még 8 pont volt az előnyötök, most már 13. Ha így haladtok, akkor az sincs kizárva, hogy már áprilisban bajnokok lesztek.
 • Én sem számítottam ekkora előnyre, ami hatalmas bravúr volt a CSAPAT részéről az ősszel, amihez természetesen sok ember munkája kellett. Szerencsére korábban sem számolgattunk és most sem tesszük ezt, mert mindig az aktuális mérkőzésre fókuszáltunk és tesszük ezt majd tavasszal is.
 • Okozhat-e motivációs nehézséget, hogy ekkora fölénnyel vezettek?
 • A profi játékosoknál ez nem okozhat gondot. Aki ismeri a mentalitásomat az tudja, hogy a csapatnak nem lesz esélye kényelmesen, langyosan játszani, mert az nem illik bele az általam képviselt szellemiségbe.
 • A legutolsó, a Tintahalak elleni meccsig, nagyon hosszú ideig gólt sem kaptatok, az a mérkőzés viszont váratlanul izgalmasra sikeredett. Mi történt?
 • Két részre bontanám azt a mérkőzést. A Tintahalak remekül játszottak, agilisak és agresszívek voltak, sok párharcot nyertek, ha így fociztak volna az egész ősszel, akkor az első hatban is lehetnének. Mi viszont gyengébben játszottunk, igaz mérkőzés előtt mondtam a csapatnak, hogy a minimális elvárás az egygólos győzelem. Necces meccs volt, de a csapat ezt is teljesítette…..

Fotó: FC Ajka

 • A bajnokság mellett a Magyar Kupában is vitézkedtek. A Lipót után az MTK-t is kiütöttétek. Februárban a Debrecen következik már a legjobb 8 csapat közé jutásért. Mi volt a véleményed a sorsolás után?
 • Örültem a Debrecennek, mert a felkészülésünk alatt nem tudtunk lekötni erős ellenfél ellen edzőmérkőzést, mert a magasabb osztályú csapatok már február elején bajnoki mérkőzéseket játszanak. Most két nagyon nehéz meccset tudunk majd játszani. A Debrecen nagyon erős csapat köszönhetően Herczeg András remek munkájának, aki olyan fiatalokat épített be a csapatba, akik debreceni kötődésűek. Tavaly is eddig jutottunk a kupában a Doroggal, ahol 4-4-es összesítéssel estünk ki a Debrecen ellen, és nagy meglepetésre idegenben nyertünk 2-1-re.
 • Miként zajlik majd a felkészülés? Mikor kezdtek és milyen formában készültök? Lesz-e edzőtábor?
 • Január 11-én kezdünk, végig hazai környezetben készülünk, mert minden feltétel adott a megfelelő munkához. A kupa miatt korábban kezdjük a tavaszt, aminek én kifejezetten örülök, mert kevesebb a holtidő a számunkra.
 • Tudom, hogy ezt még nem jelentheted ki, de az a realitás, hogy a tavaszi szezon egyfajta felkészülés lehet az NB2-re. Tervezitek-e, hogy a beilleszkedések, és az összeszokás miatt már a télen megerősítitek a csapatot? Van-e már valami konkrétum érkezők, távozók terén?
 • Kijelenthetjük, hogy cél az NB2, de ehhez még nekünk is tovább kell fejlesztenünk a csapatot, mert ez szükséges ahhoz, hogy megtartsuk előnyünket. A csapat az építkezés fázisában van, akik kevesebbet játszottak, azok között lehet, hogy lesz olyan, aki más klubban képzeli el a jövőjét. Természetesen mi is szeretnénk néhány új játékossal erősíteni, ami újabb versenyhelyzetet jelenthetne a csapaton belül. A profi foci a versenyről szól, senkinek sincs bérelt helye a csapatban, csakis a jó teljesítmény védi a játékosokat. Én ebben hiszek ……, amit elfogadtak a játékosok.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply