Sánta Tibor kapusként szerzett két gólt

Tíz perccel a meccs vége előtt 4-2-re vezetett a Jászberény a Cigánd ellen, ráadásul emberelőnyben volt. A cigándiak nem adták fel, és Sánta Tibor két góljával kiegyenlítettek.

 

Fotó: www.cigandse.hu

 

– Ritka dolog, ha egy kapus gólt szerez, pláne ha kettőt. Mindkétszer 11-esből találtál a hálóba?

– Nem szokványos, de valóban tizenegyes volt mindkettő.

– Csaknem egy félidőt emberhátrányban játszottatok, s tíz perccel a vége előtt 4-2-re vezetett a Jászberény. Elég reménytelen helyzet.

– Nem voltak a legideálisabbak a körülmények, de amellett, hogy csapatunkat jó játékosok alkotják és remek a közösség, további erősségünk, hogy hiába az emberhátrány meg a kétgólos hátrány addig nem szoktuk feladni, amíg le nem fújják a mérkőzést.

– Hogyan alakult a meccs (Miként estek a gólok? Jogosak voltak a kiállítások? Mi előzte meg a 11-eseket?)?

– Egy elég simának ígérkező találkozón, 2-0-ás vezetésnél és magabiztos játéknál, az első félidő hajrájában egy buta szabálytalanság után szabadrúgásból szépítettek a berényiek. Félidőben még 2-1-re vezettünk. A szünet után nem sokkal jött a kiállítás, amit meg lehetett ítélni, de talán a sárga jogosabb lett volna. Rá két percre rúgtunk egy öngólt. Tíz perc múlva berúgták a harmadikat, majd a hetvenötödik percben már 4-2 volt az eredmény ellenfelünk javára. Ez betudható annak, hogy szerettünk volna kiegyenlíteni, ezért kitámadtunk és így sokszor került a Jászberény létszámfölényes helyzetbe. Aztán jött az első tizenegyes. Nem igazán értettük, hogy miért ütött bele kézzel a labdába az ellenfél védője, de ezek után véleményem szerint jogosan kapta meg a pirosat. A második tizenegyes előtti szituációt nem láttam, mert takarásban voltam. Így alakult ki a 4-4 egy olyan mérkőzésen, ahol simán nyernünk kellett volna, viszont a 4-4 helyett lehetett volna 2-6 is a berénynek.

 

santa-tibor-1.jpg

Fotó: www.cigandse.hu

 

– Eleve te voltál kijelölve a 11-es rúgásra, vagy meccs közben alakult úgy a helyzet?

– Hárman vagyunk kijelölve. Az elmúlt hetekben a Kis Szabi nagyon hatékonyan értékesítette a büntetőket, viszont elég súlyosan megsérült, így evidens volt, hogy én állok a labda mögé.

– Ezentúl te leszel az első a sorban? 

– Amíg Szabi nem épül fel igen, utána majd megbeszéljük. laugh

– Remekül szerepeltek a bajnokságban, bár nagyon komoly riválisaitok vannak. Vállalnátok a másodosztályt, ha lehetőség nyílna rá?

– A vezetőség azt a célt tűzte ki, hogy jussunk fel akár a legjobb harmadikként is.  Szeretnénk megcsípni a feljutó helyek egyikét, aztán a többi meg legyen a vezetőség gondja, ami azért egy elég kellemes problémát jelent. A Nyíregyháza kiemelkedik a mezőnyből semmilyen téren sem nb3-as csapat, viszont a Cegléd, Barcika, Cigánd hármasból kettő fel fog jutni. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb harmadik ebből a csoportból fog kikerülni. Emellett van még két-három jó csapat, akik elrontották a rajtot, de ők is bárkire veszélyesek lehetnek.

Szécsi József